Μαίνεται η φωτιά στα Κύθηρα, όπου η μάχη με τις φλόγες συνεχίσθηκε όλη τη νύχτα από τους πυροσβέστες, ενώ από το νωρίς το  πρωί συνδράμουν εκ νέου την επιχείρηση κατάσβεσης τρία αεροσκάφη Καναντέρ και ένα ελικόπτερο.    

Αυτή την ώρα επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 30 οχήματα και  πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων.

Λόγω της φωτιάς εκκενώθηκαν οι οικισμοί Αραιοί και Μυλοπόταμος, ενώ η καταστροφή είναι μεγάλη στην αγροτική παραγωγή, αλλά και στις υποδομές του νησιού, η έκταση της οποίας θα καταγραφεί μετά την κατάσβεσή της.    

   

Το νησί κηρύχθηκε χθες το βράδυ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν, ενώ για τις εξελίξεις ενημερώθηκε χθες και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σοβαρά είναι πάντως τα παράπονα της τοπικής αυτοδιοίκησης για την διαχείριση των εναέριων μέσων, τα οποία  για σημαντικό διάστημα χθες είχαν αποσυρθεί, την ίδια ώρα που πηγές της Πυροσβεστικής μιλούσαν  για μεγάλη βελτίωση στα μέτωπα της πυρκαγιάς. Λίγες ώρες αργότερα όμως η φωτιά αναζωπυρώθηκε.       

Tags: