Αυτό είναι το επικίνδυνο ψάρι Plotosus Lineatus που αναμένεται να φθάσει στην Ελλάδα!

Ένα από τα πλέον δηλητηριώδη ψάρια στον κόσμο

Αυτό είναι το επικίνδυνο ψάρι  Plotosus Lineatus

Συναγερμός έχει σημάνει για το δηλητηριώδες ψάρι Plotosus Lineatus, το οποίο  αναμένεται να φτάσει στα ελληνικά νησιά από την Ερυθρά Θάλασσα, μαζί με  άλλα είδη επικίνδυνων ψαριών, που  όπως έχει γράψει το star.gr αναμένεται να μετακινηθούν στις θάλασσες  της χώρας μας.

«Το παρακολουθούμε παρόλο που δεν έχει φτάσει ακόμη στο Αιγαίο. Παρατηρούμε μια έξαρση του πληθυσμού στην ανατολική και την κεντρική Μεσόγειο, πράγμα που σημαίνει ότι θα φτάσει και σε εμάς»,  δηλώνει στην εφημερίδα «Τα Νέα», η θαλάσσια βιολόγος στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου, του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, Μαρία Corsini-Φωκά.

Το Plotosus lineatus μοιάζει με χέλι, αλλά μπορεί κάποιος να το διακρίνει λόγω των λευκών ή κρεμ λωρίδων που έχει. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο κι ένα από τα πιο δηλητηριώδη ψάρια που υπάρχουν στον κόσμο καθώς τα δύο θωρακικά πτερύγια του έχουν δηλητήριο.

Το επικίνδυνο ψάρι μπορεί να φτάσει μέχρι και 32 εκατοστά σε μήκος.  ενώ τα μικρά ψάρια του είδους κολυμπούν σε ομάδες των 100 και μοιάζουν με μπάλα.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες, τα ψάρια δεν έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, αλλά οι ψαράδες πρέπει να επαγρυπνούν γιατί δεν θα αργήσουν να βρεθούν σε ελληνικά ύδατα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top