Μετά το σεισμό ήρθε και η φωτιά! Στις φλόγες η Λέσβος – Απειλήθηκαν σπίτια

Για εμπρησμό κάνει λόγο ο διοικητής της Πυροσβεστικής - Πρώτη ανάρτηση: 08:17

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στη Λέσβο, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Γέρας – Πλωμαρίου που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο νησί.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Ν. Μπαμπάκος, μιλώντας στην ΕΡΤ μίλησε ξεκάθαρα για εμπρησμό.

«Πρόκειται για εμπρησμό. Μπήκε η πρώτη φωτιά στις 4.30 το απόγευμα, άμεσα την έσβησε πυροσβεστική δύναμη που μετέβη στην περιοχή και αμέσως παρακάτω ξεσπούσαν νέα μέτωπο», είπε.

Οι φλόγες μαίνονταν όλη τη νύχτα, ενώ απειλήθηκαν και σπίτια. Ευτυχώς η εικόνα άλλαξε με το πρώτο φως της μέρας, καθώς οι άνεμοι έχουν ήδη κοπάσει διευκολύνοντας έτσι την επιχείρηση κατάσβεσης από αέρος.

Οι αρχές εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο της φωτιάς, ώστε να μην κινδυνεύσουν κατοικημένες περιοχές.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα, τα οποία μαζί με ένα ελικόπτερο τύπου Σινούκ ήλεγξαν τα μέτωπα της φωτιάς, σε συνεργασία με τις επίγειες δυνάμεις.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα. Κάποια στιγμή απειλήθηκαν σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις, αλλά με ηρωισμό πυροσβέστες και εθελοντές τα κατάφεραν να περιορίσουν το μέγεθος της καμένης γης», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ από το μέτωπο της φωτιάς ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας.

Για «ηρωισμό που επέδειξαν όλη τη νύχτα τα πεζοπόρα τμήματα» και για «αποτελεσματικότητα των χειριστών των δασοπυροσβεστικών αεροπλάνων» μίλησε και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

 Φωτό: Lesvos News

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top