"Φωνάζει" το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του Δυτικού Νείλου- Τι πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε

Μετά τη γυναίκα στην Αργολίδα, εξετάζεται η πιθανότητα να υπάρχει και δεύτερος νεκρός

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά το θάνατο μιας γυναίκας από τον ιό του δυτικού Νείλου.

Μία ηλικιωμένη από την Αργολίδα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο θύμα από τον ιό του δυτικού Νείλου στη χώρα μας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ εξετάζει την πιθανότητα να υπάρχει και δεύτερος νεκρός, ενώ προειδοποιεί για τις απαραίτητες προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνουμε.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο οποίος μεταδίδεται μέσω μολυσμένων κουνουπιών, επέστρεψε φέτος στην Ελλάδα, έπειτα από 2 χρόνια απουσίας. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, και τα 12 κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής είναι στην περιοχή της Αργολίδας. Από αυτά τα 8 περιστατικά, μεταξύ των οποίων και ένα θανατηφόρο, εκδήλωσαν βαριά λοίμωξη στο κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση.  Στην πλειοψηφία τους, πρόκειται για ανθρώπους άνω των 60 ετών.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποίησε σήμερα έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερος θάνατος στην περιοχή της Αργολίδας, ο οποίος να οφείλεται στον ίο του Δυτικού Νείλου.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο κοινό να λαμβάνει ατομικά μέτρα προστασίας για τα κουνούπια. Ανάμεσα σε αυτά είναι η χρήση εντομοαπωθητικών, η παραμονή σε κλιματιζόμενους χώρους, οι σίτες στα παράθυρα, το πρωινό πότισμα και κούρεμα θάμνων και δέντρων το πρωί, ώστε να μην δημιουργούνται εστίες στάσιμων νερών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top