Ακόμα και τον Αύγουστο δεσμεύουν περιοχές του Αιγαίου για ασκήσεις οι Τούρκοι!

Νέες παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών

Ασκήσεις ακόμα και μέσα στον Αύγουστο προγραμματίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, περιφρονώντας το Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Σήμερα 6 τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 10 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο μας.

Αεροναυτικές ασκήσεις, σε μια μεγάλη περιοχή του Αιγαίου, μεταξύ Ψαρών, Σκύρου και Εύβοιας προγραμματίζει η Άγκυρα, σε διεθνή εναέριο και θαλάσσιο χώρο, ακόμα και μέσα στον Αύγουστο. 

Η δέσμευση περιοχών για ασκήσεις τους καλοκαιρινούς μήνες, παραβιάζει κατάφωρα το Μνημόνιο Παπούλια- Γιλμάζ που αφορά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα. Ωστόσο, η Τουρκία πολύ συχνά δεσμεύει περιοχές του Αιγαίου, χωρίς όμως τελικά να κάνει τις ασκήσεις.

Κατά τα άλλα, «βαφτίζει» εκπαιδευτικές πτήσεις, τις καθημερινές εισόδους μαχητικών της στο Αιγαίο. Και σήμερα 6 τουρκικά F-16 μπήκαν στις περιοχές Χίου-Λέσβου και Χίου Σάμου, κάνοντας 10 παραβιάσεις, πριν αναχαιτιστούν από τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Την ίδια στιγμή, ένα εντυπωσιακό βίντεο για τα 120 χρόνια από την ίδρυσή της έδωσε στη δημοσιότητα η δεύτερη Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού της Έδεσσας.

Άρματα Μάχης, μονάδες πυροβολικού και ελικόπτερα «ΑΠΑΤΣΙ», πραγματοποίησαν εντυπωσιακές ασκήσεις και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο χώρο ευθύνης της Μεραρχίας, αποδεικνύοντας την άριστη επιχειρησιακή της κατάσταση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top