Διακοπή πίστωσης από τους φαρμακοποιούς στα αναλώσιμα για τον σακχαρώδη διαβήτη- Ζητούν χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ

Τους χρωστάει εδώ και 7 μήνες

Σε διακοπή της πίστωσης στα αναλώσιμα για τον σακχαρώδη διαβήτη προχώρησαν από σήμερα, Τρίτη, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά, ζητώντας από τον ΕΟΠΥΥ να καταβάλλει χρήματα που οφείλει για τους τελευταίους 7 μήνες.

Από την τσέπη τους θα πρέπει να πληρώσουν το  κόστος για την αγορά των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλωσίμων υλικών όσοι αντιμετωπίζουν τον σακχαρώδη διαβήτη. Από το πρωί της Τρίτης, τα φαρμακεία σε Αθήνα και Πειραιά έχουν σταματήσει την πίστωση, με τους φαρμακοποιούς να ζητάνε τα χρήματα που τους οφείλονται από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο.

Το κόστος για τα αναλώσιμα υπολογίζονται ετησίως σε 10.000.000 ευρώ για 1 εκατομμύριο διαβητικούς. Από την στιγμή που τα φαρμακεία προχώρησαν σε διακοπή της πίστωσης, ένας διαβητικός θα πρέπει να καταβάλει από το πορτοφόλι του 60 ευρώ μηνιαίως.

Τον Ιανουάριο του 2017 υπεγράφη μεταξύ των φαρμακοποιών και του ΕΟΠΥΥ συλλογική σύμβαση χορήγησης από τα φαρμακεία ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη και προϊόντων ειδικής διατροφής στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, όπου προβλεπόταν η εξόφληση των γνωματεύσεων εντός δύο μηνών από την κατάθεσή τους στον ΕΟΠΥΥ. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν εξοφληθεί οι συνταγές του Ιανουαρίου.

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αναμένεται να υπάρξει συνάντηση των φαρμακοποιών με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top