Εκπέμπει SOS το νοσοκομείο Χανίων- Μειώνονται τα κρεβάτια στη ΜΕΘ

Ατέλειωτες οι ελλείψεις

SOS εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χανίων, μετά την ανακοίνωση του διευθυντή της μονάδας εντατικής θεραπείας πως θα μειωθούν τα κρεβάτια της ΜΕΘ από 7 σε 4, λόγω έλλειψης προσωπικού. Το νοσοκομείο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, γεμίζει από ασθενείς, ενώ η ΜΕΘ στα Χανιά παρουσιάζει πάντα πληρότητα 100%.

Σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, τα Χανιά της Κρήτης, η μονάδα εντατικής θεραπείας μένει μέσα στο καλοκαίρι με 4 κρεβάτια από 7 που ήταν ανοιχτά. Κι αυτό, γιατί λείπει προσωπικό για να στελεχώσει επαρκώς τη μονάδα. Δυο νοσηλεύτριες έχουν πάρει άδεια κύησης και ένας νοσηλευτής παίρνει μετάταξη για τη Θεσσαλονίκη. Ο διευθυντής της ΜΕΘ έστειλε έγγραφο στη διοίκηση του νοσοκομείου και ενημέρωσε πως με μειωμένο προσωπικό δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες της μονάδας.

Ο διοικητής του νοσοκομείου παραδέχεται τις διαχρονικές ελλείψεις προσωπικού, όμως δήλωσε πως ο ένας νοσηλευτής που ζήτησε μετάταξη, θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την 1η Οκτωβρίου και μέσα στο επόμενο δίμηνο θα γίνουν νέες προσλήψεις προσωπικού.

Δεν είναι μόνο οι ελλείψεις στη ΜΕΘ. Μέσα σε ένα χρόνο, τα άτομα που έφυγαν από το νοσοκομείο Χανίων ήταν περισσότερα από αυτά που ήρθαν για αντικατάσταση.

Πάντως, το θέμα των κλινών στις ΜΕΘ παραμένει ένα μεγάλο αγκάθι, καθώς οι προσλήψεις προσωπικού μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, που συνήθως διαρκούν ένα χρόνο, δεν λύνουν οριστικά το πρόβλημα, όπως λένε και οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top