Συνολικά 60-65 αστυνομικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες ασφαλείας της δυτικής Αττικής, δύναμη που αντιστοιχεί με τα υπάρχοντα δεδομένα στο προσωπικό τουλάχιστον τριών Τμημάτων Ασφαλείας, «μετακομίζουν» καθημερινά από τις υπηρεσίες τους για να απασχοληθούν για… αλλότριους σκοπούς.

Οι 60-65 αστυνομικοί διατίθενται για φυλάξεις πρεσβειών, οικιών επισήμων, ενισχύουν άλλες Υποδιευθύνσεις, ενισχύουν την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, συνδράμουν σε μεταγωγές άλλων υπηρεσιών (Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών και Διεύθυνση Μεταγωγών), ενισχύουν τη φύλαξη κρατητηρίων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών (Ταύρου και Αμυγδαλέζας), συμμετέχουν σε επιχειρησιακά μέτρα τάξης (Θησέας και προσαγωγές τοξικομανών) και σε φυλάξεις κατά την εκδίκαση υποθέσεων στις φυλακές Κορυδαλλού. Παράλληλα, «μετακομίζουν» για τη φύλαξη της ΓΑΔΑ και της Ακρόπολης.

Σε σχετική ερώτηση που έγινε κατά τη διάρκεια παρουσίασης των αποτελεσμάτων για τις αστυνομικές δράσεις στη δυτική Αττική, στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν ότι τα «πάρεργα» θα κοπούν και ότι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις περιοχές αυτές δεν θα «μετακομίζουν» αλλού. 

Αστυνομικές πηγές, ωστόσο, τονίζουν ότι αυτό ακόμα δεν έχει επιτευχθεί. Αυτό που έγινε ήταν να αυξηθούν οι οργανωμένες δράσεις σε «άβατα», κάτι που πράγματι περιορίζει το έγκλημα στη δυτική Αττική αλλά δεν βάζει το… μαχαίρι στο κόκαλο.

Αποτέλεσμα της υποστελέχωσης είναι οι υπηρεσίες της δυτικής Αττικής να αδυνατούν να διαθέσουν προσωπικό σε περιπολίες στους τομείς τους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τις περισσότερες ημέρες ούτε μία περιπολία της Ασφάλειας σε όλη την Δυτική Αττική.

Έτσι, δυσχεραίνεται η επιτήρηση, η χαρτογράφηση των εγκλημάτων και η εξιχνίασή τους. Προβλήματα παρατηρούνται και με τα οχήματα, καθώς παρατηρήθηκε ότι πρόσφατες αστυνομικές επιχειρήσεις υπηρεσιών ασφαλείας της δυτικής Αττικής για τη σύλληψη μελών εγκληματικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση «δανεικών» οχημάτων από άλλες υπηρεσίες.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος