Εθελοντική εργασία στην Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου προσφέρει από τον Μάιο η σύντροφος του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Σε έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 5 Ιουλίου, αναφέρεται ότι με τη σύμφωνη γνώμη του καθηγητή Ψυχιατρικής Δημητρίου Δικαίου και του διευθυντή της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής Χαράλαμπου Παπαγεωργίου, η κυρία Μπαζιάνα έγινε δεκτή για να παράσχει εθελοντικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο, αποφασίζει ομόφωνα την εθελοντική εργασία της στη Μονάδα Μελέτης Ύπνου της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου για το χρονικό διάστημα από 1/5/2017 έως 30/11/2017 χωρίς αμοιβή.

Η Μονάδα στην οποία τοποθετήθηκε εστιάζει στην αντιμετώπιση διαταραχών της αναπνοής κατά τον ύπνο (πχ αποφρακτική άπνοια), σε καταστάσεις που προκαλούν έντονη υπνηλία, σε περίεργες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια του ύπνου, ναρκοληψία κα.

Σημειώνεται πως η κ. Μπαζιάνα έχει διδακτορικό από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και από ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 διδάσκει τηλεπικοινωνιακά συστήματα στο Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών στη Λαμία.