Κοντονής: Η απόφαση του ΣτΕ ελέγχεται νομικά κι επιστημονικά

Μήνυμα αισιοδοξίας η έξοδος στις αγορές

Κοντονής: Η απόφαση του ΣτΕ ελέγχεται νομικά κι επιστημον

Στο γεγονός ότι η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των παρατάσεων παραγραφής στους αναδρομικούς φοροελέγχους έχει ανοίξει μια μεγάλη επιστημονική και νομική συζήτηση εστίασε σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου εγκαινίασε το παιδικό επισκεπτήριο και το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Ο υπουργός μίλησε για την απόφαση λέγοντας πως ουσιαστικά αυτή βρίσκεται υπό επιστημονικό και νομικό έλεγχο, αναφερόμενος σε πρόσφατο άρθρο του καθηγητή και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μιχ. Σταθόπουλου, ο οποίος εξέφρασε (και) εντάσεις για το σκεπτικό της απόφασης. 

Όπως είπε ο κ. Κοντονής, «πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε, με μια απόφαση που ελέγχεται, οι έλεγχοι να μην επεκτείνονται πάνω από μία πενταετία. Αυτοί οι έλεγχοι αφορούν όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω off shore. Τα χρήματα ακολουθούν δαιδαλώδεις διαδρομές και χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποκαλυφθεί η διαδρομή τους. Επιπλέον, μέχρι το 2015, λίστες μεγαλοκαταθετών που είχε παραλάβει το ελληνικό κράτος, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έχαναν και όταν αργότερα τις έβρισκαν οι έλεγχοι γίνονταν με ρυθμούς χελώνας», είπε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στην χθεσινή (Τετάρτη) συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και επανέλαβε με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ότι «είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι αυτή η περιπέτεια τελειώνει και θα ανακουφιστεί το σύνολο του ελληνικού λαού με πτώση της ανεργίας, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top