Μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν στη Βουλή - Άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλες ακυρωτικά μηχανήματα του ΗΣΑΠ

Συνελήφθησαν κάποια άτομα και στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθερα

Ντου Ρουβίκωνα - Σπάσανε ακυρωτικά του ΗΣΑΠ

Με βαριοπούλες και ρόπαλα εισέβαλαν κουκουλοφόροι λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο σταθμό του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου στον Περισσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία νεαρή γυναίκα πλησίασε τον φύλακα και του ζήτησε να μην κουνηθεί. Στη συνέχεια περίπου 15 νεαροί έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα του σταθμού. 

Οι δράστες διέφυγαν πριν φτάσει η Αστυνομία.

Το τελευταίο εξάμηνο έχουν σημειωθεί δεκάδες ανάλογα περιστατικά βανδαλισμών σε σταθμούς του ΗΣΑΠ και του Τραμ στην Αθήνα.

Μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν στη Βουλή - Συνελήφθησαν και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι

Νωρίτερα, την Τετάρτη μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν εισβολή στο προαύλιο της Βουλής για την υπόθεση της Ηριάννας.

Περίπου 30 άτομα, μέλη της αναρχικής ομάδας, αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς που βρίσκονται στην πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας και τρέχοντας έφτασαν μέχρι την είσοδο της Βουλής. Ανενόχλητοι ανέβηκαν στο περιστύλιο και άνοιξαν το πανό τους, με τους αστυνομικούς να τους παρακολουθούν ως απλοί θεατές.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάφεραν να εισβάλουν την ώρα που άνοιξε η μπάρα για να περάσει το αυτοκίνητο του κ. Χουλιαράκη

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας φώναξαν συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Ηριάννα» και έριξαν τρικάκια για την απελευθέρωσή της.

Η αστυνομία συνέλαβε αρχικά κάποια άτομα, τα οποίο όμως στην συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από συνεννόηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα αφέθηκαν ελεύθερα.

Αμέσως μετά την εισβολή στο προαύλιο της Βουλής, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας με κείμενό της που δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση.

Μητσοτάκης: Ξέφραγο αμπέλι (και) η Βουλή

Να αναζητηθούν ευθύνες για την εισβολή των μελών του Ρουβίκωνα στην Βουλή, ζητά με μήνυμά του στο Twitter o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρει  «Ξέφραγο αμπέλι (και) η Βουλή».

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Άλλο ένα «επίτευγμα» Τόσκα

«Τελικά και ο Ρουβίκωνας έχει ψυχή. Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του κ. Τόσκα, που είχε ζητήσει «πλήρη χαρτογράφηση των μπαχαλάκηδων», τα μέλη του Ρουβίκωνα προσήλθαν μόνα τους στη Βουλή για να διευκολύνουν το έργο του Υπουργού», αναφέρει σε σχόλιό του για την εισβολή της αναρχικής ομάδας το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top