Ελεύθεροι οι συνεργάτες του Σώρρα- Διαχωρίζουν τη θέση τους

Κατέβαλαν εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ

Ελεύθεροι οι συνεργάτες του Σώρρα- Διαχωρίζουν τη θέση το

Διαχωρίζουν τη θέση τους από τον Αρτέμη Σώρρα οι 3 συνεργάτες του που απολογήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στον 1ο ειδικό ανακριτή για την κακουργηματική κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι 3, που είναι κορυφαία μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις, αφέθηκαν ελεύθεροι με την καταβολή εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής τους μία φορά το μήνα. Το σημαντικό, όμως, είναι πως και οι 3 φέρονται να εξέφρασαν την απορία και την αντίθεσή τους για το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αρτέμης Σώρρας δεν έχει εμφανιστεί ενώπιον των αρχών, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν σε βάρος του δύο εντάλματα σύλληψης, ένα για την παρούσα υπόθεση και ένα μετά την καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου στην Πάτρα. Μάλιστα – κυρίως η δεύτερη, εξαιτίας της οποίας εξαφανίστηκε – αφορά, όπως φέρονται να είπαν προσωπικά ζητήματά του και όχι των Ελλήνων Συνέλευσις, αφού καταδικάστηκε για υπεξαίρεση, σχετικά με ένα αυτοκίνητο. Οι ίδιοι δε ισχυρίζονται ότι ασχολούνταν αποκλειστικά με τον πολιτικό φορέα και βρέθηκαν μόνοι τους να είναι αντιμέτωποι με κακουργήματα.

Φέρονται δε να επικαλέστηκαν την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία προτού αυτή αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο, ο Αρτέμης Σώρρας εμφανιζόταν διαχειριστής ποσού 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συγκεκριμένα, ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να είπε πως ο ίδιος έγινε μέλος της «Ελλήνων Συνέλευσις» το 2014, μετά την έκδοση της, περίοδος κατά την οποία κανείς δεν αμφισβητούσε την δικαστική απόφαση, ούτε και είχε ελέγξει κανείς τη βασιμότητα των όσων ο Σώρρας έλεγε. Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο συνήγορος Χρήστος Καρακώστας, υποστήριξε πως «οι κατηγορίες θα καταπέσουν στην πορεία», ενώ ο εκ των κατηγορουμένων, κ. Θεοδωρόπουλος, δήλωσε πως ο Αρτέμης Σώρρας έπρεπε να ήταν εδώ, γιατί «θα ήταν ο βασικότερος που θα κατέθετε».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αρτέμης Σώρρας έπειθε τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο και Τράπεζες με αποτέλεσμα να υποστούν βλάβη. Ενδεικτικά, φέρονται να μην έχουν καταβληθεί οφειλές ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top