Πρόεδρος ΣτΕ σε δημοσιογράφους: Δεν ήταν τυχαία η παρέμβασή μου

Διοικητικοί δικαστές: Αυτοσυγκράτηση για την προστασία του κράτους δικαίου

Πρόεδρος ΣτΕ :Δεν ήταν τυχαία η παρέμβασή μου

Συνομιλία και με τους δικαστικούς είχαν οι δημοσιογράφοι στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, με αφορμή την 43η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, αναφέρθηκαν στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας  Νίκο Σακελλαρίου ο οποίος στον απόηχο της ηχηρής παρέμβασής του, ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους: «Έκανα πολύ μεγάλη υπομονή αλλά ήθελα να μιλήσω σήμερα που είναι η ημέρα της Δημοκρατίας».

Όπως είπε, «μετά τη σημερινή παρέμβαση εύχομαι να μη χρειαστεί να επανέλθω. Υπήρχαν και άγαρμπες παρεμβάσεις από τη μία πλευρά, αλλά και άκομψες απαντήσεις από την άλλη» για να προσθέσει πως «δεν χρειάζεται τέτοια επιθετικότητα. Και στο  μέλλον θα υπάρξουν και καλές και κακές αποφάσεις».

Μάλιστα, αναφερθείς στα περί δημοψηφίσματος για την Συνταγματική Αναθεώρηση είπε πως είναι στο μυαλό του και ειδικότερα το συνταγματικό Δικαστήριο. «Δεν έκανα τυχαία σήμερα αυτή την παρέμβαση. Εγώ έκανα αυτή την παρέμβαση σήμερα για να προλάβω όσα ακούγονται για δημοψήφισμα», σχολίασε με νόημα.

Διοικητικοί δικαστές: Αυτοσυγκράτηση για την προστασία του κράτους δικαίου

«Αυτοπεριορισμό και αυτοσυγκράτηση προκειμένου να προστατευτεί το κράτος δικαίου στη χώρα» συνιστά η Ένωση Διοικητικών Δικαστών με σημερινή της ανακοίνωση και «καταδικάζει απερίφραστα τις αντιθεσμικές και επικίνδυνες επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της».

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σκληρή ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν ουσιαστικά θεσμική εκτροπή εξαιτίας της επίθεσης εναντίον της Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων , αναφέρει:

«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε κοινωνοί μιας διαρκώς εντεινόμενης επίθεσης σε βάρος της Δικαιοσύνης από την πλευρά της εκτελεστικής εξουσίας. Η επίθεση αυτή λαμβάνει πλέον τα χαρακτηριστικά θεσμικής εκτροπής:

·Εκτροπή είναι η παραγνώριση και η υπονόμευση της θεσμικής υπόστασης της Δικαιοσύνης.

·Εκτροπή είναι η συλλήβδην καταδίκη των δικαστικών αποφάσεων, όταν είναι μη αρεστές, ή καθ’ υποκειμενική κρίση εσφαλμένες, χωρίς να προβάλλονται συγκεκριμένες νομικές αιτιάσεις.

· Εκτροπή είναι η ευθεία προσβολή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, του ισότιμου και ισόκυρου χαρακτήρα της ως πυλώνα του πολιτεύματος.

·Εκτροπή είναι η απόδοση μομφής σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης, που εξαντλείται στη δημόσια διαπόμπευσή τους.

·Εκτροπή είναι η σπίλωση του θεσμού, που κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτόν.

·Εκτροπή είναι η καταστρατήγηση της συνταγματικής τάξης.

·Εκτροπή είναι, τέλος, το διαζύγιο από την κοινή λογική και τον ορθό λόγο.

Το δικηγορικό σώμα ενωμένο εκφράζει την αντίθεσή του στην παραπάνω προκλητική κυβερνητική στάση. Δηλώνει ότι με αίσθημα ευθύνης θα μάχεται πάντοτε για την Δικαιοσύνη , χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις προς υπεράσπιση του κράτους δικαίου και του Συντάγματος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top