Δύο διευθυντές δημόσιων νοσοκομείων είχαν συνταγογραφήσει 5 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε 1 χρόνο για σκευάσματα ειδικής διατροφής.

Όπως είπε η δημοσιογράφος Μαρία Θέμελη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, πρόκειται για δύο διευθυντές σε νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το απίστευτο, το οποίο προέκυψε από τον έλεγχο του ΕΟΠΥΥ δεν είναι μόνο ότι είχαν υπογράψει συνταγές αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά ότι οι ασφαλισμένοι ασθενείς που αναφέρονταν σε αυτές δεν είχαν καν εξετασθεί στα νοσοκομεία όπου υπηρετούσαν οι γιατροί.

Επιπλέον από τον έλεγχο φαίνεται πως επέμεναν σε ένα συγκεκριμένο σκεύασμα ειδικής διατροφής και σχεδόν στις περισσότερες γνωματεύσεις η ασθένεια ήταν πάντα η ίδια, «φλεγμονή εντέρου».

Να σημειωθεί ότι τα 5 εκατ ευρώ είναι πάνω από το 1/10 της ετήσιας δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για σκευάσματα ειδικής διατροφής. Για να δικαιολογηθεί αυτό το πόσο θα έπρεπε πέρυσι να είχαμε επιδημία εντερικών νόσων στη Μακεδονία και τη Θράκη. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν συνέβη και μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα επιβληθούν σοβαρές  κυρώσεις στους γιατρούς