Με αμείωτη ένταση η Τουρκική προκλητικότητα! Άσκηση με πραγματικά πυρά ανοιχτά της Σκύρου

Aπό την Δευτέρα και έως το τέλος Ιουλίου

Aπό την Δευτέρα και έως το τέλος Ιουλίου το τουρκικός στόλος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκύρου και Ψαρών έχει ανακοινώσει στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά.

Μάλιστα σύμφωνα με τη Τουρκική Navtex, έχει δεσμευτεί η περιοχή για την  πραγματοποίηση ασκήσεων κλιμακωτά μέχρι το  τέλος του καλοκαιριού. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας καθώς εκεί χτυπά η καρδιά της ελληνικής αεράμυνας.

Το Cesme στο Αιγαίο

Ωστόσο οι κινήσεις της Άγκυρας στη σκακιέρα του Αιγαίου δεν σταματούν με τις στρατιωτικές ασκήσεις καθώς  με τουρκική Navtex έχει ανακοινωθεί έξοδος του  το ερευνητικού πλοίου Cesme  έως τις 25 Ιουλίου στα  νότια του Καστελόριζου. 

Το Cesme θα εκτελεί επιστημονικές έρευνες σε   διεθνή ύδατα σε  τμήμα  όμως της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το οποίο αμφισβητεί ευθέως η Τουρκί

Ενόσω όμως συμβαίνουν αυτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Ελλάδας και Κύπρου, η διπλωματία των σεισμών, έφερε πιο κοντά τους πρωθυπουργούς των δυο χωρών οι οποίοι αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις για σεβασμό και αλληλεγγύη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top