Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο εγκέλαδος χτυπά την Κω

Υπό «επιθεώρηση» οι υποδομές στο νησί- Προτεραιότητα δίνεται στο λιμάνι

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του που τα 6.6 ρίχτερ χτυπούν την Κω βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Μόλις η υπάλληλος μιας κάβας αντιλαμβάνεται το σεισμό τρέχει να σωθεί από τα εκατοντάδες μπουκάλια χορεύουν ανεξέλεγκτα στο ρυθμό του Εγκέλαδου, πέφτουν από τα ράφια και καταλήγουν σε έδαφος σπασμένα σε χίλια κομμάτια...

Εντωμεταξύ, από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του νησιού βρίσκονται ειδικοί λιμενολόγοι - μηχανικοί , καθηγητές του Πολυτεχνείου, αλλά και  ιδιώτες επιστήμονες.

Προτεραιότητα  της πολιτείας είναι η άμεση αποκατάστασή των ζημιών.

«Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες διεξάγονται κανονικά. Τα δρομολόγια που υπήρχαν υπάρχουν και σήμερα μέσω του λιμένα της Κεφάλου. Έχουμε βρει μια πολύ καλή λύση, βέβαια αυτή η λύση είναι προσωρινή μέχρι να δώσουμε επίσης τη λύση στο κεντρικό λιμάνι» ανέφερε ο Γ. Γ Λιμένων του Υπ. Ναυτιλίας.

«Ο περιορισμένος αριθμός των αιτήσεων για αυτοψία δείχνει αυτό που διαπιστώσαμε κι εμείς ιδίοις όμμασι , ότι οι συνέπειες της σεισμικής δραστηριότητας είναι περιορισμένες» ανέφερε από την πλευρά του ο Γ.Γ Υποδομών, Γιώργος Δέδες.

Την ίδια ώρα, το κλιμάκιο του ΟΑΣΠ πραγματοποίησε αυτοψία στα Θερμά , μια από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, προκειμένου να διαπιστώσει ότι όλα βαίνουν καλώς μετά τη σεισμική ακολουθία

«Εδώ στα Θερμά παρά το γεγονός ότι είχαμε  μεγάλες σεισμικές επιβαρύνσεις δεν είχαμε κατολισθήσεις. Παρόλα αυτά πρόσκαιρα δεν επιτρέπουμε την πρόσβαση στο κοινό γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε υψηλά ποσοστά ασφάλειας» ανέφερε ο Πρόεδρος ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. 

Διαβάστε επίσης

Συντετριμμένοι οι γονείς του άτυχου Τούρκου- Κατέφτασαν στην Κω για να παραλάβουν τη σορό του (Φωτο)

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 21χρονος Σουηδός και ο 23χρονος Νορβηγός που τραυματίστηκαν στο σεισμό της Κω

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top