Έσβησε ο εμπνευστής του WinCancer – Ο μαχητής Δημήτρης Σιάχος ήρθε, έδωσε μαθήματα ζωής και έφυγε

Δείτε την τελευταία του συνέντευξη στην εκπομπή του Star "Αλήθειες με τη Ζήνα"

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Σιάχου, ο οποίος έχασε την μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους. 

Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που είχε αποτελέσει πηγή έμπνευσης για χιλιάδες καρκινοπαθείς, με τη δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας "wincancer"έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών.

Η δυσάρεστη εξέλιξη έγινε γνωστή από την σελίδα του στο Facebook , όπου τα μηνύματα πέφτουν «βροχή» για την καρδιά και τη δύναμη του εκλιπόντος.  «Ο Δημήτρης Σιάχος έφυγε σήμερα 21 Ιουλίου 2017 δίνοντας γενναία και με χαμόγελο μια ακόμα δύσκολη μάχη» έγραφε η ανάρτηση, η οποία συγκεντρώνει εκατοντάδες σχόλια. 

Ο Δημήτρης Σιάχος πάλευε χρόνια με τον καρκίνο. Από τον περασμένο Μάρτιο έδινε ακόμη μία μάχη - την τρίτη- ωστόσο αυτή τη φορά δεν κατάφερε να βγει νικητής. Μέσα από το wincancer μοιραζόταν το πρόβλημα του, αντάλλαζε μηνύματα με τον κόσμο, και ενθάρρυνε χιλιάδες ασθενείς, δημοσιεύοντας συμβουλές, βιωματικές εμπειρίες και άλλα χρήσιμα νέα για τους καρκινοπαθείς. 

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση για την απώλεια του Δημήτρη Σιάχου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Ένας πραγματικός αγωνιστής, ο Δημήτρης Σιάχος, έφυγε από κοντά μας.  Συγκρούστηκε σκληρά με τον καρκίνο, ξέροντας ότι η μάχη ήταν άνιση, χωρίς όμως ποτέ να λυγίσει. Ανέπτυξε, ταυτόχρονα, έντονη δραστηριότητα για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην στήριξη όσων δίνουν τον ίδιο αγώνα.  Όλοι μας στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία πολλά προσέφερε, τον αποχαιρετούμε με θλίψη.  Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».  

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΑΧΟΥ ΣΤΟ WINCANCER 

Λίγες εβδομάδες πριν, στις 2 Μαρτίου, επισήμως μου ανακοινώθηκε ότι πάσχω εκ νέου από καρκίνο, καθώς μου εμφανίστηκε μια επιθετική μετάσταση στο συκώτι… Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ενημερώσω τη γυναίκα μου και τους πολύ κοντινούς μου ανθρώπους και να τρέξω στο γιατρό στον οποίο θεωρώ ότι χρωστάω τη θεραπεία μου από τη νόσο, 18 χρόνια πριν. Παρότι ήμουν προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα, η φόρτιση που ένοιωσα εκείνες τις στιγμές ήταν πραγματικά απερίγραπτη… Γύρισα στο σπίτι και έψαξα μια φωτογραφία. Όταν τη βρήκα ένοιωσα τεράστια ανακούφιση. Την κοίταξα για ώρα και πήρα δύναμη. Αυτή τη φωτογραφία ντρεπόμουν να την παρουσιάσω για 18 χρόνια, γιατί είμαι χωρίς μαλλιά, κάτασπρος και 30 κιλά πιο αδύνατος…

Είναι η φωτογραφία από την ορκωμοσία μου ως πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Πειραιά στις 30 Σεπτεμβρίου του 1998, τέσσερις σχεδόν μήνες μετά τη διάγνωση του πρώτου μεγάλου καρκίνου, που σειρά γιατρών χαρακτήρισε μη ιάσιμο, δίνοντάς μου ελάχιστο χρόνο ζωής. Κοίταξα τη φωτογραφία και είπα: «Όπως τα κατάφερα τότε, θα τα καταφέρω και τώρα. Το χρωστάω στο Νικόλα, στην Πίστη, στ’ αδέλφια, στη μάνα μου, στους ανθρώπους που με αγαπούν…». Αυτή τη φορά αποφάσισα να δώσω τη μάχη δημόσια. Αφενός γιατί η αγάπη και τα μηνύματα του κόσμου μου δίνουν απίστευτη δύναμη αλλά και γιατί νοιώθω πως έχω υποχρέωση να μιλήσω και να δώσω δύναμη σε χιλιάδες ανθρώπους και τις οικογένειές τους που δίνουν σιωπηλά τη μάχη με τον καρκίνο κάπου δίπλα μας. Είμαι σίγουρος ότι με τη βοήθεια του Θεού, την αγάπη των ανθρώπων, με πίστη και ελπίδα, όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται. Δημήτρης Σιάχος". 

Δυστυχώς, ο Δημήτρης, αν και πάλεψε γενναία, δεν τα κατάφερε. Ωστόσο, με την δράση και τη στάση του, έδωσε ζωή και ελπίδα σε χιλιάδες άλλους συνανθρώπους του….

Καλό του ταξίδι 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top