Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των τουριστών που σήμερα αναχωρούν από την Κω, καθώς μπορεί πλέον το αεροδρόμιο να λειτουργεί κανονικά μετά από τον σεισμό που σημειώθηκε στο νησί, όμως υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Οι εικόνες από το αεροδρόμιο είναι ενδεικτικές. Δεκάδες τουρίστες, ταλαιπωρημένοι και κουρασμένοι ξάπλωσαν μέχρι και στην άσφαλτο, περιμένοντας υπομονετικά την πτήση τους που θα τους μετέφερε στα πάτρια εδάφη.

Η Fraport Greece μάλιστα σε ανακοίνωσή της για το αεροδρόμιο της Κω αναφέρει:

«Η Fraport Greece σε ανακοίνωση της για το αεροδρόμιο της Κω αναφέρει:

Με αφορμή τη σεισμική δραστηριότητα την Παρασκευή, 21.07.17 η Fraport Greece ενημερώνει ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια για επιβάτες και πτήσεις.

Η εταιρία προχώρησε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών και πτήσεων και αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αεροδρομίου. Έχει ελεγχθεί διεξοδικά ο διάδρομος προσγείωσης- απογείωσης καθώς και όλες οι κτηριακές εγκαταστάσεις για τυχόν ζημιές. Επισημαίνεται ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή σοβαρές ζημιές, ενώ στους χώρους που σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές πραγματοποιείται ήδη καθαρισμός και αποκατάσταση. Όλοι οι άνθρωποι της Fraport Greece εργάζονται εντατικά προκειμένου το αεροδρόμιο να είναι σε θέση να υποστηρίξει πλήρως όλες τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των εθνικών φορέων διαχείρισης κρίσεων.

Αναφορικά με τις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις παρατηρούνται μόνο μικρές καθυστερήσεις, οι οποίες αναμένεται να εξομαλυνθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρίες και tour operators προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τον προγραμματισμό των πτήσεων τους».

Tags: