Το star.gr στην Χαλκιδική! Η «ΠΛΑΖ» με τα τιρκουάζ νερά και την πίτσα τρούφας που τρελαίνει τους Γερμανούς-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το περιοδικό Focus αποθεώνει την Σιθωνία και τον Νέο Μαρμαρά και οι λόγοι είναι πολλοί! Πρώτη ανάρτηση: 20-07-2017 19:04

Πλαζ και διακοπές στην Χαλκιδική

Το σλόγκαν των Βορειοελλαδιτών «σαν την Χαλκιδική δεν έχει» έφτασε μέχρι την… Γερμανία. Το περιοδικό «Focus» αποθεώνει και τα τρία "πόδια" της μεγάλης χερσονήσου και προτείνει ανεπιφύλακτα στους Ευρωπαίους να τα επισκεφτούν για διακοπές το φετινό καλοκαίρι. 

Στο άρθρο η Χαλκιδική, η οποία συνδυάζει σε πολλά σημεία της βουνό και θάλασσα, περιγράφεται ως ένας «ονειρεμένος τόπος» που προσφέρεται για μπάνιο, καταδύσεις, πεζοπορία, ορειβασία, φιλοσοφία και ιστορία. Η μεγάλη χερσόνησος εκτός από φανταστικές παραλίες (οργανωμένες και ελεύθερες) και άπειρους κολπίσκους, διαθέτει σπήλαια, αλλά και εκπληκτικά μονοπάτια για διαδρομές, και θεματικά πάρκα αφιερωμένα στο έργο του μεγάλου δασκάλου Αριστοτέλη, ενώ στο τρίτο "πόδι" της βρίσκεται το Άγιο Όρος, όπου οι άντρες μπορούν να βρεθούν για προσευχή και οι γυναίκες να το θαυμάσουν, κάνοντας τον περίπλου με πλοίο! Και όλα αυτά, όπως λέει το Focus μια ανάσα από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη, όπου οι φοιτητές, τα Λαδάδικα, η παραλιακή λεωφόρος Νίκης, τα πρωτότυπα καφέ, τα εναλλακτικά εστιατόρια και τα γιγαντιαία Malls προσφέρουν απίθανες εμπειρίες διασκέδασης και εμπειρίες στους επισκέπτες.  

Το γερμανικό περιοδικό κάνει ειδική αναφορά στο δεύτερο "πόδι" της Χερσονήσου και πιο συγκεκριμένα στην Σιθωνία και στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά. Υμνεί τον παραδοσιακό οικισμό του «Παρθενώνα» και το βουνό «Χολομώντας», τονίζοντας την εντυπωσιακή διαδρομή, από τα Βράσταμα στην κοιλάδα του ποταμού Χαβρία.

Σημαντικό ρόλο στην τουριστική ανάδειξη της Σιθωνίας, εκτός από την φυσική ομορφιά των τοπίων και τα κρυστάλλινα νερά, έπαιξε βεβαίως και η ύπαρξη πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, αλλά και οργανωμένων και ελεύθερων κάμπινγκ στην περιοχή. 

Το star.gr βρέθηκε στον Νέο Μαρμαρά και επισκέφτηκε την «ΠΛΑΖ» που ξετρελαίνει όχι μόνο τους Γερμανούς, αλλά και τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου, που καταφθάνουν στην Χαλκιδική για ξεκούραση, διασκέδαση και αναψυχή.

Τιρκουάζ νερά, exclusive υπηρεσίες, νόστιμα πιάτα, ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, παραδεισένιες διαδρομές και μοναδική φιλοξενία κερδίζουν τους επισκέπτες και κάνουν διάσημο αυτό τον ευλογημένο τόπο σε όλο τον κόσμο.

Δίπλα στο θρυλικό Grant Resort «Πόρτο Κάρρας» με τα ξενοδοχεία, τα κέντρα θαλασσοθεραπείας, το bowling, τον ιππικό όμιλο, το γκολφ και το καζίνο, δύο κοσμοπολίτικα beach bars «βουλιάζουν» από τουρίστες.

Καθημερινά το «Kohi Beach Bar Restaurant» και το «ΠΛΑΖ Cocktails and Food» που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία Χρήστου Κουτσού, σφύζουν από ζωή και δονούνται στους ήχους επιλεκτικής μουσικής με live μπάντες και γνωστούς djs, προσφέροντας ατέλειωτες ώρες διασκέδασης και χαλάρωσης στους πελάτες τους.

Χρήστος Κουτσός 

Οι ξαπλώστρες πολυτελείας του “Kohi”, το εστιατόριο με τα θαλασσινά και τα εξωτικά cocktails από τη μια, η κουζίνα-παραλίας με πίτσες γεμάτες τρούφα και οι μεγάλες μαξιλάρες κάτω από κιόσκια της “ΠΛΑΖ” από την άλλη, εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους που καταφθάνουν εδώ για το μπάνιο τους.  

Πατώντας πάνω σε... λεπτό βοτσαλάκι, με τις ακτίνες του ήλιου να ζεσταίνουν σώμα και καρδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας να παίρνουν μακριά κάθε έγνοια, όλα μοιάζουν εκεί παραδεισένια και καταπληκτικά. Ρόλο «κλειδί» στο μαγευτικό ταξίδι έχουν δύο καταξιωμένοι barmen από την Θεσσαλονίκη! Ο Βασίλης Καλαϊτζής και ο Αναστάσιος Βιζυηνός, οι οποίοι έχουν κερδίσει διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, εργάζονται εκεί και «μεθάνε» γλυκά με τα σέικερ, τις μίξεις και τα αρώματα τους επισκέπτες.  

Κάπου εκεί, ανάμεσα στις γαστριμαργικές οάσεις και στα γραφικά της ψαροχώρια της Σιθωνίας με τα καταλύματα για όλα τα βαλάντια, οι παραλίες: Παράδεισος, Ελιά, Πόρτο Κουφό, Καλαμίτσι, Καβουρότρυπες, Καρύδι και Αρμενιστής σας περιμένουν να τις εξερευνήσετε! Ένας επίγειος παράδεισος δηλαδή μόλις λίγα χιλιόμετρα από την «νύφη» του Θερμαϊκού.

Για όλα αυτά και για άλλα πολλά… οι Γερμανοί ξεχωρίζουν εδώ και δεκαετίες την Χαλκιδική! Μήπως λοιπόν ήρθε η στιγμή να την γνωρίσετε και εσείς καλύτερα;

Της Άννας Σταματιάδου (astamatiadou@star.gr)

Facebook/Instagram: Anna Stamatiadou 

ΦΩΤΟ star.gr- αρχείο eurokinissi

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top