Καταδικάζει τα επεισόδια από κουκουλοφόρους ο πατέρας της Ηριάννας, κατά τη διάρκεια πορείας συμπαράστασης της κόρης του, καθώς απερρίφθη το αίτημα για την αποφυλάκιση της.

Η 29χρονη έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς". Είναι αριστούχος της φιλοσοφικής και υποψήφια διδάκτωρ.

«Διαφωνεί και εκείνη και η οικογένεια μου κάθετα με αυτά που έγιναν στην Αθήνα. Κάθετα! Δεν έχει καμία δουλειά η υπόθεση της με αυτά τα οποία έγιναν. Λυπάμαι πάρα πολύ που κάποιοι άνθρωποι στο όνομα δυστυχώς της Ηριάννας βρίσκονται σε δυσκολότερη οικονομική κατάσταση», είπε ο πατέρας της 29χρονης στο Star.

«Θέλει να πάρει τη ζωή της πίσω. Εκείνο που την ενδιέφερε ήταν μόνο η επιστήμη της, αυτό στο οποίο ήταν ταγμένη. Θέλουμε μια δίκαιη δίκη, θέλουμε να φανεί η αλήθεια», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Δείτε επίσης: Φωτορεπορτάζ από τα επεισόδια στα Εξάρχεια: Κάηκαν πέντε αυτοκίνητα-Ζημιές σε καταστήματα

Δείτε επίσης: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Στις φλόγες ένα αυτοκίνητο (ΦΩΤΟ)

Δείτε επίσης: Άγνωστες πτυχές της υπόθεσης "Ηριάννα"

«Την μία ημέρα δίδασκε μάθημα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και την επόμενη μέρα οδηγείτο στη δικαστική φυλακή του Ελαιώνα.  Αισθάνθηκε ότι με έναν βίαιο τρόπο κάποιος της είχε ξεριζώσει τη ζωή», είπε ο δικηγόρος της Ηριάννας, Θ.Μαντάς.

Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο «η Ηριάννα εισήλθε από τις πρώτες στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τελείωσε με άριστα, 9,85 στα 10».

Η Ηριάννα είναι μια μελαχρινή κοπέλα 29 ετών, αριστούχος της φιλοσοφικής και υποψήφια διδάκτωρ. Το όνειρο της είναι η ακαδημαϊκή της καριέρα, λένε όσοι τη γνωρίζουν. Συνελήφθη το 2013, γιατί τα εγκληματολογικά εργαστήρια ταυτοποίησαν μερικό γενετικό αποτύπωμα της, σε γεμιστήρα όπλου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου που είχε εντοπιστεί 2 χρόνια πριν.

Μέχρι την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων την 1η Ιουνίου που της επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, εργαζόταν στο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο δικαστήριο κατέθεσαν υπέρ της Ηριάννας δύο καθηγήτριες του πανεπιστημίου. «Εργάζεται μαζί μας 2,5 χρόνια. Παιδί με εξαιρετικό ήθος και χαρακτήρα. Είναι εξειδικευμένη επιστήμονας και προσφέρει έργο. Η κοσμήτορας είναι συγκλονισμένη με ό,τι συνέβη στην Ηριάννα», είπε μια από τις καθηγήτριες της.

Η 29χρονη αναμένεται να διεκδικήσει ξανά την αποφυλάκιση της.

Tags: