Aντιπρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:Όποιος δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα της Δικαιοσύνης βάλλει κατά του Κράτους Δικαίου

Ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, άφησε αιχμές κατά των κυβερνητικών στελεχών

Aντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Ένας «πόλεμος» δίχως τέλος έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και δικαιοσύνης, με την μια πλευρά να εγκαλεί την άλλη για την στάση της.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, το τελευταίο διάστημα κυβερνητικά στελέχη βάλλουν κατά της δικαιοσύνης και αφήνουν σαφείς αιχμές για τον τρόπο λειτουργία της, με τις δικαστικές Ενώσεις να ανταπαντούν, λέγοντας πως με αυτόν τον τρόπο, υπονομεύεται το Κράτος Δικαίου.

Λάδι στην φωτιά σε αυτήν την άγρια κόντρα, ήρθε να βάλει και το ζήτημα της Ηριάννας. Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, κυβερνητικοί λειτουργοί (ανάμεσα τους και ο Παύλος Πολάκης με τον Σταύρο Κοντονή), είτε μέσω των social media είτε από το βήμα της Βουλής, ασκούν σκληρή κριτική στην Δικαιοσύνη.

«Πήγα στη Βαρκελώνη το 2002 στο πανευρωπαϊκό εντατικής θεραπείας (το πρωινά στο συνέδριο, τα βράδια σε ομάδες των δέκα μας εκπαίδευαν στο αντάρτικο πόλης οι Βάσκοι στα στενά της Μπαρτσελονέτα). ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΜΑΣ !!!!!!!» έγραψε ο Παύλος Πολάκης στο Facebook, ενώ ο Σταύρος Κοντονής, δήλωσε:

«Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού όχι μόνον στους πολιτικούς θεσμούς και στο πολιτικό προσωπικό, αλλά και στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι έσχατο καταφύγιο των πολιτών σε κάθε μέρος του κόσμου. Αντί να λέτε κύριοι διοικητικοί δικαστές πώς σας συκοφανούμε, ξαναδιαβάστε τι απαντήσατε! Μόνοι σας αυτοϋπονομεύεστε».

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Μέσω του Real fm, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Παναγιώτης Λυμπερόπουλος τόνισε πως οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών «υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου»:

«Υπάρχει μια σειρά δηλώσεων, τις οποίες έχουμε καταγράψει τον τελευταίο μήνα, που θέτουν εν αμφιβόλω την εγγυητική λειτουργία της πολιτείας απέναντι στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την προστασία που πρέπει να έχει το Κράτος Δικαίου, το οποίο στηρίζεται σε τρεις πυλώνες. Ο τρίτος είναι η δικαστική λειτουργία. Τέτοιου είδους δηλώσεις, αν μη τι άλλο, υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου».

Και πρόσθεσε ο ίδιος: «Όποιος δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα της Δικαιοσύνης, βάλλει κατά του Κράτους Δικαίου».

Στο ερώτημα αν οι υπουργοί βάλλουν κατά του Κράτους Δικαίου, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων απάντησε:

«Όταν οι δηλώσεις δεν είναι προς την κατεύθυνση της στήριξης του Κράτους Δικαίου, δεν μπορώ να βγάλω άλλο συμπέρασμα».
 

ΣΑΦΕΙΣ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.ΚΟΝΤΟΝΗ:

«Μπορεί ο καθένας να κάνει κριτική στις δικαστικές αποφάσεις, αυτό είναι αναμφισβήτητο και να έχει την άποψή του. Είναι διαφορετικό, όμως, το πώς η κριτική αυτή μετατρέπεται σε καταγγελία. Και φοβάμαι ότι το λάθος συνεχίστηκε και με την κατά κάποιο τρόπο κατεύθυνση που θα άκουγα από έναν συνήγορο υπεράσπισης και δόθηκε από τον υπουργό για υποβολή νέας αίτησης που θα κριθεί από άλλη σύνθεση. Θα δυσκολευτώ πάρα πολύ να πείσω τους γνωστούς μου ότι οποιαδήποτε νέα απόφαση βγει, αν υπάρχει προσφυγή, ανεξαρτήτως αποτελέσματος δεν θα είναι απόρροια των δηλώσεων που έχουμε διαβάσει, είτε είναι θετική είτε αρνητική»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top