Κίνδυνοι από την καθυστέρηση της μετάβασης στη νέα ψηφιακή τεχνολογία- Θα βλέπουμε μόνο τούρκικα!

Η νέα τεχνολογία Τ2 θα είναι υποχρεωτική ως το 2020

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ακόμη και να μην μπορούν να δουν καθόλου ελληνική τηλεόραση τα επόμενα χρόνια κινδυνεύουν να βρεθούν οι Έλληνες πολίτες, αν δεν υιοθετηθεί έγκαιρα και στη χώρα μας, όπως γίνεται στις όμορες χώρες, η νέα τεχνολογία Τ2 που θα είναι υποχρεωτική ως το 2020.

Το αρμόδιο υπουργείο ψηφιακής πολιτικής δεν έχει φροντίσει να ενημερώσει ούτε εσάς ούτε τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις για το γεγονός ότι από το 2020 θα είναι υποχρεωτική η τεχνολογία DVB-T2, που προσφέρει ψηφιακή εικόνα υπερυψηλής ανάλυσης και την δυνατότητα να εκπέμπουν ψηφιακά 12 κανάλια.

Αποκωδικοποιητής για να βλέπετε τηλεόραση

Οι Έλληνες αγοράζουν κάθε χρόνο 500.000 τηλεοράσεις, μόνο που οι περισσότερες από αυτές δεν υποστηρίζουν τη νέα ψηφιακή τεχνολογία.

Οι περισσότεροι πελάτες, οι οποίοι μπαίνουν μπέσα σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών για να αγοράσουν τηλεοράσεις, δεν γνωρίζουν τι είναι η νέα τεχνολογία Τ2. Βέβαια, σε αυτό ευθύνεται και το κράτος, καθώς δεν ενημερώνει τους πολίτες ότι είναι μια νέα τεχνολογία που εφαρμόζεται στις πολιτισμένες χώρες.       

Αν υπολογίσετε ότι σε 2-3 χρόνια η τεχνολογία T2 θα είναι υποχρεωτική, τότε καταλαβαίνετε ότι το υπουργείο σάς βάζει σε διπλά έξοδα, πληρώνοντας αποκωδικοποιητές ή νέες τηλεοράσεις.

Οι κάτοικοι στα νησιά θα βλέπουν…τούρκικα

Πέρα από το κόστος, και το γεγονός ότι θα έχετε στα χέρια σας τηλεοράσεις που σε λίγο καιρό δεν θα αξίζουν σχεδόν τίποτα, υπάρχουν και πιο σοβαρές συνέπειες. Η Τουρκία, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχει εφαρμόσει τη νέα ψηφιακή τεχνολογία.

Είναι ορατός λοιπόν ο κίνδυνος οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου και της Θράκης να ενημερώνονται σε λίγο καιρό μόνο από τα τουρκικά κανάλια.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, το αρμόδιο υπουργείο ασχολείται μόνο με το πώς θα εισπράξει χρήματα από 7 κανάλια κι αδιαφορεί για τις επιπτώσεις αλλά και για τα χρήματα που θα ξοδέψετε εσείς από το υστέρημα σας για τους νέους αποκωδικοποιητές ή για να αλλάξετε τις τηλεοράσεις σας  αναγκαστικά, αφού δεν θα βλέπετε κανένα Ελληνικό κανάλι.

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top