Περίπου μια εβδομάδα μετά τα σοβαρά επεισόδια που είχαν σημειωθεί στο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου, σήμερα σημειώθηκε νέα εξέγερση μεταναστών.

ΦΩΤΟ ΚΑΙ VIDEO (ΤWITTER): LEGAL CENTRE LESBOS ΚΑΙ UNITED RESCUE AID

Όπως μεταδίδουν lesvosnews και ΑΠΕ, ομάδες μεταναστών (κυρίως Αφρικανών), συγκρούονται με ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Παράλληλα -και προφανώς για αντιπερισπασμό- στη βόρεια πλευρά του Κέντρου, σε ελαιοκτήματα στον εξωτερικό χώρο, μπήκαν φωτιές, οι οποίες πήραν γρήγορα διαστάσεις. Επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με πυροσβεστικά αεροπλάνα επιχειρούν προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά.

 

 

Σύμφωνα με το Lesvosnews.gr οι μετανάστες διαμαρτύρονται για μία ακόμα φορά για τον εγκλωβισμό τους στη Λέσβο – μερικοί βρίσκονται εκεί από τις 20 Μαρτίου 2016 – αλλά και για τις απελάσεις κάποιων από αυτούς στην Τουρκία.

 

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μετανάστες έχουν βάλει φωτιές μέσα και έξω από το hotspot της Μόριας, ενώ δεν αφήνουν να πλησιάσει κανείς, αλλά ούτε και τα αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία βρίσκονται από την πρώτη στιγμή εκεί, αλλά δεν μπορούν να επιχειρήσουν για την κατάσβεση των εστιών της φωτιάς.

Στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς βοηθούν από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Πετζετέλ.

 

 

Tags: