Θρίλερ στον αέρα: Κεραυνός χτύπησε αεροπλάνο λίγο πριν προσγειωθεί στην Σκιάθο

Την ώρα που οι Σποράδες ήταν στο «μάτι της Μέδουσας»

Σκιάθος:Κεραυνός χτύπησε αεροπλάνο λίγο πριν προσγειωθεί

Τον απόλυτο τρόμο εν πτήσει έζησαν οι 45 επιβάτες της πτήσης ΖΑ 2225 της British Airways, που εκτελούσε την Δευτέρα το πρωί το δρομολόγιο Λονδίνο - Σκιάθος.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος», το αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό, λίγο πριν προσγειωθεί στο νησί το οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν στο «μάτι της Μέδουσας».

Να σημειώσουμε, πως το αεροσκάφος είχε απογειωθεί στις 07.10 το πρωί (τοπική ώρα) και αναμενόταν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου στις 12.15 το μεσημέρι, μεταφέροντας Βρετανούς τουρίστες αλλά και Έλληνες.

Η ανεμελιά και το ευχάριστο κλίμα μετατράπηκαν γρήγορα σε τρόμο και αγωνία, καθώς η λάμψη και ο κρότος από το χτύπημα του κεραυνού «πάγωσαν» πλήρωμα και επιβάτες.

Πολλοί άρχισαν να ρωτούν ο ένας τον άλλον τι συνέβη. Κάποιοι που βρίσκονταν στο παράθυρο από τη λάμψη που είδαν να «σκίζει» τα πυκνά σύννεφα, συνειδητοποίησαν πως το αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό. Την ίδια ώρα, η δυνατή βροχή «μαστίγωνε» τον ουρανό της Σκιάθου, δυσκολεύοντας την κατάσταση ακόμα περισσότερο.

Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ

Ο έμπειρος πιλότος του αεροσκάφους, αμέσως μετά το χτύπημα του κεραυνού, επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Σκιάθου για να το αναφέρει, λέγοντας πως αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Αν και εκείνη την στιγμή δεν είχε σαφή εικόνα για το αν το αεροσκάφος έχει υποστεί εξωτερικά σημαντικές ζημιές ή όχι, αποφάσισε να μην το ρισκάρει.

Αφού ακολούθησε το πρωτόκολλο για παρόμοια περιστατικά, ελέγχοντας όλα τα συστήματα, ενημέρωσε τη Σκιάθο ότι δεν θα προσγειωθεί και ότι θα επιστρέψει υποχρεωτικά στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος, ο πιλότος, μετά τη συνεννόηση με τον πύργο ελέγχου της Σκιάθου και προκειμένου να μη δημιουργηθεί μεγαλύτερος πανικός, έσπευσε να καθησυχάσει τους επιβάτες, λέγοντας από μικροφώνου από το πιλοτήριο:

Μας χτύπησε κεραυνός. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Το σκαρί του αεροπλάνου είναι γερό και το αεροσκάφος ελεγμένο και πιστοποιημένο. Θα προσγειωθούμε τελικά στον αερολιμένα Αθηνών.

Οι επιβάτες έβγαλαν ένα επιφώνημα ανακούφισης και ηρέμησαν προς στιγμή, καθώς η φωνή του πιλότου ακούστηκε ψύχραιμη και αποφασιστική.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ

Τελικά ο τρόμος τελείωσε για τους επιβάτες, όταν το αεροσκάφος κατέβηκε και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια σε αεροδιάδρομο. Το αεροπλάνο στη 13.00 ώρα Ελλάδας, προσγειώθηκε στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, με τους επιβάτες να εξάρουν τον πιλότο για την ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητά του. Η προσγείωση συνοδεύτηκε με θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των επιβατών, ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστίας για τον έμπειρο πιλότο που τους κατέβασε ασφαλείς στο έδαφος.

Η British Airways φρόντισε να εξασφαλίσει διαμονή και εστίαση για όλους τους επιβάτες που έμειναν χθες στην Αθήνα, ώστε να ταξιδέψουν με άλλες πτήσεις προς Σκιάθο σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος που χτυπήθηκε από τον κεραυνό έχει υποστεί ζημιές που χρήζουν αποκατάστασης. Παράλληλα, πριν απογειωθεί ξανά θα πρέπει να περάσει από τεχνική επιθεώρηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top