Ποιες περιοχές θα "χτυπήσει" η "Μέδουσα" τις επόμενες ώρες- Αναλυτική πρόγνωση

Υποχωρούν σταδιακά τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Μπορεί να βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού, αλλά η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την χώρα, έχει φέρει (προσωρινά) τον χειμώνα, με τις καταστροφές να είναι πολλές κυρίως στην επαρχία, η οποία πλήττεται περισσότερο από την «Μέδουσα».

O μετεωρολόγος Μανώλης Αναδρανιστάκης μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star κι εξήγησε πού θα στραφεί η «Μέδουσα» τις επόμενες μέρες.

«Στη Φλώρινα, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 15 βαθμούς, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε πάνω από 35 στην περιοχή» περιγράφει ο μετεωρολόγος.

«Αυτή τη στιγμή, το χαμηλό βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο, ανατολικά του Αγίου Όρους. Στην περιοχή εκεί, έχουμε αρκετές καταιγίδες. Τις επόμενες ώρες, τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν σταδιακά και ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται» εξηγεί ο κ. Αναδρανιστάκης και συνεχίζει:

«Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι καλός. Θα έχουμε τοπική συννεφιά στην ανατολική Ελλάδα, ενώ νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται να έχουμε ασθενείς βροχές σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και τα ορεινά της Βόρειας Κρήτης. Οι βροχές θα σταματήσουν μέχρι το μεσημέρι. Θα έχουμε ένα μελτέμι που θα ενισχυθεί, στα 5-6, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή στους 29-30 βαθμούς, ενώ στη Δυτική Ελλάδα θα φτάσει και τους 32.

»Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα είναι στους 28-29 βαθμούς και στους 29-30 στη Θεσσαλονίκη. Κάπως έτσι φαίνεται να κυλάει όλη η εβδομάδα, με ένα μελτεμάκι 6-7 μποφόρ και κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, γύρω στους 32 με 33 βαθμούς».

Όπως όλα δείχνουν, μάλλον ξεφεύγουμε σιγά σιγά από τη «Μέδουσα».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top