Μας τα αλλάζει ο καιρός: Από τον καύσωνα στις ισχυρές καταιγίδες-Αναλυτική πρόβλεψη

Ποια μέρα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή (video)

Τελευταία ημέρα του καύσωνα ήταν η Πέμπτη, καθώς τις επόμενες ώρες η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει.

Την Παρασκευή η ημέρα θα είναι καλή. Μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας πιθανώς θα έχουμε λίγες σποραδικές καταιγίδες. Το βοριαδάκι θα ενισχυθεί 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να πέσει 3-4 βαθμούς. Στα βόρεια θα φτάσει τους 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37 βαθμούς, στα δυτικά θα έχουμε λίγη ζέστη ακόμα με 38 βαθμούς.

Το Σάββατο δεν θα έχουμε κάποια μεγάλη αλλαγή. Θα υπάρξει μικρή ακόμα πτώση της θερμοκρασίας και ίσως κάποιες καταιγίδες στα κεντρικά και στα βόρεια.

Αλλαγή του καιρού περιμένουμε την Κυριακή, καθώς από νωρίς το πρωί θα έχουμε βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία και Ήπειρο. Μέχρι το μεσημέρι ή το απόγευμα θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά και προς το βράδυ και στο βόρειο Αιγαίο. Κατά τόπους φαίνεται να είναι έντονες οι καταιγίδες.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχή σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Στην Αθήνα δεν περιμένουμε βροχές, μόνο συννεφιά από το μεσημέρι και μετά. Παράλληλα θα ενισχυθεί και το μελτέμι στα 6 μποφόρ, με την θερμοκρασία να δείχνει  31-32 βαθμούς.

*Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν όσοι ταξιδεύουν με μικρά σκάφη σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, την Κυριακή και την Δευτέρα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί υπάρχει πιθανότητ να έχουμε μπουρίνια κατά τόπους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top