Το ΦΕΚ για τη Βασιλική Θάνου: Διορίζεται ως άμισθη σύμβουλος αλλά θα παίρνει οδοιπορικά

Και επίσημα προϊστάμενη στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού

Το ΦΕΚ για τη Βασιλική Θάνου

Και με… τη βούλα είναι πλέον προϊστάμενη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, αφού ο διορισμός της δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τι κι αν δεν έχει κοπάσει ακόμα η θύελλα από την τοποθέτησή της στη συγκεκριμένη θέση, λίγες μέρες μετά από τη συνταξιοδότησή της; Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω και να εμείνει στην απόφασή της.

Διαβάστε επίσης: Πολιτικός σάλος για την τοποθέτηση Θάνου στο γραφείο του Τσίπρα: Σκληρά καρφιά από αντιπολίτευση – Τι απαντά το Μαξίμου

Έτσι, στο τελευταίο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση του Α. Τσίπρα για τη Βασιλική Θάνου και ορίζεται ότι θα εργάζεται αμισθί, αλλά θα παίρνει οδοιπορικά.

«Θα παρέχει τις υπηρεσίες της στον Πρωθυπουργό χωρίς να λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών της», αναφέρει το ΦΕΚ.

Μάλιστα η απόφαση του πρωθυπουργού αναφέρει ότι η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει καθήκοντα από τη Δεύτερα 10 Ιουλίου και για δύο χρόνια.

Αναλυτικά το ΦΕΚ αναφέρει:

«Με την υπ’ αριθμ. Υ57/10.07.2017 απόφαση του Πρωθυπουργού που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 33 και 55 παρ. 4 του «Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» (π.δ. 63/2005, Α’ 98), του άρθρου 1 παρ. 1 και 2 του π.δ. 2/2011 (Α’ 5), ανατίθενται, από 10.07.2017, για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών, στη Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου του Σπυρίδωνος (Α.Δ.Τ.: ΑΚ 082129) καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, η οποία θα παρέχει τις υπηρεσίες της στον Πρωθυπουργό χωρίς να λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών της, δυνάμει της παρ. 4 του άρθρου 55 του Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top