Και με… τη βούλα είναι πλέον προϊστάμενη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, αφού ο διορισμός της δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τι κι αν δεν έχει κοπάσει ακόμα η θύελλα από την τοποθέτησή της στη συγκεκριμένη θέση, λίγες μέρες μετά από τη συνταξιοδότησή της; Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω και να εμείνει στην απόφασή της.

Διαβάστε επίσης: Πολιτικός σάλος για την τοποθέτηση Θάνου στο γραφείο του Τσίπρα: Σκληρά καρφιά από αντιπολίτευση – Τι απαντά το Μαξίμου

Έτσι, στο τελευταίο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση του Α. Τσίπρα για τη Βασιλική Θάνου και ορίζεται ότι θα εργάζεται αμισθί, αλλά θα παίρνει οδοιπορικά.

«Θα παρέχει τις υπηρεσίες της στον Πρωθυπουργό χωρίς να λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών της», αναφέρει το ΦΕΚ.

Μάλιστα η απόφαση του πρωθυπουργού αναφέρει ότι η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει καθήκοντα από τη Δεύτερα 10 Ιουλίου και για δύο χρόνια.

Αναλυτικά το ΦΕΚ αναφέρει:

«Με την υπ’ αριθμ. Υ57/10.07.2017 απόφαση του Πρωθυπουργού που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 33 και 55 παρ. 4 του «Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» (π.δ. 63/2005, Α’ 98), του άρθρου 1 παρ. 1 και 2 του π.δ. 2/2011 (Α’ 5), ανατίθενται, από 10.07.2017, για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών, στη Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου του Σπυρίδωνος (Α.Δ.Τ.: ΑΚ 082129) καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, η οποία θα παρέχει τις υπηρεσίες της στον Πρωθυπουργό χωρίς να λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών της, δυνάμει της παρ. 4 του άρθρου 55 του Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα».

Tags: