Σε ψυχιατρικό κατάστημα ο 85χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο του-Ακόμα δεν το έχει συνειδητοποιήσει

Ο ηλικιωμένος άνδρας οδηγήθηκε το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο Χανίων προκειμένου να απολογηθεί

Σε ψυχιατρικό κατάστημα ο 85χρονος απο την Κρήτη

Τον εγκλεισμό σε ψυχιατρικό κατάστημα του 85χρονου πατέρα από την Παλαιοχώρα Κρήτης που πυροβόλησε και σκότωσε τον 58χρονο γιο του επειδή τον πέρασε για κλέφτη, αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, το μεσημέρι της Τετάρτης ο ηλικιωμένος άνδρας οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, προκειμένου να απολογηθεί.

Ωστόσο όπως έγινε αντιληπτό, η κατάσταση της ψυχικής του υγείας δεν του επέτρεπε να απολογηθεί, καθώς όπως έδειξε η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που προσκομίστηκε σε ανακρίτρια και εισαγγελέα, ο 85χρονος βρίσκεται σε κατάσταση παραληρήματος.

Έτσι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αποφασίστηκε να ανασταλεί η ποινική του δίωξη και να ξεκινήσει η νοσηλεία του.

Σύμφωνα με το συνήγορό του, ο ηλικιωμένος άνδρας δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει την πράξη του.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Η υπόθεση, εκτυλίχθηκε στο μικρό χωριό των Αγίων Θεοδώρων στο δήμο Καντάνου-Σελίνου, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Παλαιόχωρα.

Όπως μεταδίδει το neakriti, ο 85χρονος ζούσε εκεί μόνος, καθώς είχε χάσει τη σύζυγό του, όμως αυτοσυντηρούταν και επιπλέον δεχόταν τη φροντίδα των δύο γιων του. Ήταν μάλιστα ο μοναδικός κάτοικος του χωριού.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν ο 58χρονος γιος του, υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ, που ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, τον επισκέφτηκε για να δει τι κάνει. Βλέποντας ο 58χρονος ότι ο ηλικιωμένος δεν ανοίγει την πόρτα, αποφάσισε να σπάσει το παράθυρο της κουζίνας για να μπει στο σπίτι, κίνηση που στάθηκε μοιραία.

Ήταν η στιγμή που ο ηλικιωμένος άνοιξε πυρ κατά του παιδιού του και, αφού το σκότωσε, ταμπουρώθηκε στο σπίτι και συνέχισε να πυροβολεί μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής. Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας κινητοποιήθηκε για τον αφοπλισμό και τη σύλληψη του ηλικιωμένου, ενώ στο σημείο βρέθηκε και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, η οποία επιτεύχθηκε μετά από πολύωρες και συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών και με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας από το Ηράκλειο, ο τραγικός πατέρας βρισκόταν σε απόλυτη σύγχυση. Έλεγε στους αστυνομικούς ότι κάποιοι τον είχαν περικυκλώσει και τον πυροβολούσαν, όμως φρόντισαν και για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Ασυνάρτητες κουβέντες του 85χρονου, αλλά και η όψη του - εξαιρετικά ήρεμη - παραπέμπουν σε έναν άνθρωπο που δεν αντιλαμβάνεται τι πράττει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top