Το νοσοκομείο Ρόδου περνά στην αντεπίθεση και μηνύει τον Άγγλο ασθενή που κατήγγειλε τις συνθήκες νοσηλείας του

«Όσα λέει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»

Το νοσοκομείο Ρόδου μηνύει τον Βρετανό τουρίστα

Τον «πόλεμο» στον Βρετανό τουρίστα που κατήγγειλε τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας του, κηρύσσει το νοσοκομείο Ρόδου, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως τα όσα υποστηρίζει ο Άγγλος ασθενής, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο Ρόδου αναφέρει πως θα ακολουθήσει τη νομική οδό για την περίπτωση του ασθενή Stephen Moss, τονίζοντας ότι «οι δηλώσεις του  αλλοιώνουν το έργο που επιτελείται ως απόρροια της αδιάλειπτης και αρμονικής συνεργασίας μεταξύ του Ιατρικού, του Νοσηλευτικού και του Διοικητικού προσωπικού, η Διοίκηση επιφυλάσσεται όπως προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Νοσοκομείου (έγκληση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου) αλλά κυρίως για να μην επιτρέψει σε κανένα να μειώνει την προσπάθεια αυτή».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ:

«Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο ασθενής Stephen Moss εισήχθη στην Ορθοπεδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στις 21.6.2017 μετά από αναφερόμενη πτώση, αφού έλαβαν χώρα όλες οι απαραίτητες εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις προκειμένου να καθορισθεί η ενδεδειγμένη θεραπεία του. Στις 27.06.2017 η οικογένεια του ασθενούς υπέβαλε αίτημα σε Ιδιωτική Ασφαλιστική Εταιρεία, ζητώντας τη μεταφορά του στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκεί η χειρουργική επέμβαση, η δε απάντηση της εταιρείας ήταν απορριπτική. Η χειρουργική επέμβαση έλαβε χώρα στις 30.06.2017, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και σύμφωνα με τους ιατρούς ήταν απολύτως επιτυχής. Το νοσηλευτικό προσωπικό ακολούθησε με απόλυτη συνέπεια τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού και βρισκόταν διαρκώς στη διάθεση του ασθενούς καθ' όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του τόσο στην ορθοπεδική όσο και στην νευροχειρουργική κλινική. Το διαιτολόγιο του ήταν σύμφωνο με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού και ασφαλώς και δεν διαφοροποιήθηκε σύμφωνα με τις επιθυμίες του ασθενούς. 'Αλλωστε, οι υπηρεσίες σίτισης του Γ.Ν. Ρόδου τυγχάνουν ευρείας αποδοχής και άριστης αξιολόγησης από το σύνολο των μέχρι σήμερα νοσηλευομένων. Όσον αφορά τα θέματα υγιεινής που επικαλείται στις δηλώσεις του ο ασθενής, παρόλη τη χαμηλού βαθμού συνεργασία που επέδειξε ως προς τη συμμόρφωσή του με τις οδηγίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είναι ανυπόστατα καθώς η κύρια μέριμνα όλων των εργαζομένων είναι η διαρκής διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας όλων των νοσηλευομένων».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ο Βρετανός τουρίστας που μοιάζει καταπληκτικά με τον τραγουδιστή των Black Sabbath Όζι Όσμπορν, ήρθε για ένα ροκ φεστιβάλ στη Λίνδο. Όμως χτύπησε, έσπασε την πλάτη του, χειρουργήθηκε, κι εδώ και 16 μέρες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδο

 Η σύζυγός του είχε κάνει λόγο για Γολγοθά.

«Οι συνθήκες στο νοσοκομείο είναι τρομακτικές. Δεν αλλάζουν τα σεντόνια στα κρεβάτια, τον άφησαν ξαπλωμένο πάνω στα ούρα του για πέντε ολόκληρες μέρες. Δεν υπάρχει νοσοκόμα και ο καθετήρας του έφυγε ένα βράδυ», είχε καταγγείλει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ακόμη ότι στο νοσοκομείο υπήρχαν προβλήματα καθαριότητας, αλλά και ελλείψεις σε νερό και φαγητό.

Ωστόσο, είχε παραδεχτεί πως στον άντρα της προσφέρουν καθημερινά κοτόπουλο και σούπα, καθώς και τσάι.

Τις καταγγελίες είχε θεωρήσει υπερβολικές και ο περιφερειάρχης νότιου Αιγαίου, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί υπεύθυνα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top