Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές στη Μόρια, μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Κέντρο Μεταναστών.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, οι μετανάστες που διαμένουν εκεί εξεγέρθηκαν, διαμαρτυρόμενοι για την απορριπτική απόφαση του αιτήματος ασύλου που είχε υποβάλλει σε δεύτερο βαθμό ένας Αϊτινός μετανάστης.

Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο προαναχωρησιακό κέντρο προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της επανεισδοχής του στην Τουρκία.

Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, Αφρικανοί κυρίως μετανάστες άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς και κατάφεραν να αποσπάσουν από τα χέρια των αστυνομικών το μετανάστη. 

Τότε εισέβαλαν στο ΚΥΤ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη. Φωτιές ξέσπασαν σε διάφορα σημεία του Κέντρου, ενώ ομάδες μεταναστών δεν επέτρεπαν την είσοδο και την ανάπτυξη αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η αστυνομία που έσπευσε να προφυλάξει το ΠΡΟΚΕΚΑ αντέδρασε κάνοντας χρήση χημικών. Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως οικογένειες με παιδιά εγκατέλειψαν για λόγους ασφάλειας τον καταυλισμό και προσέφυγαν στα γύρω κτήματα.

Αποτέλεσμα ήταν να καούν πέντε κοντέινερ, δυο με σημαντικές ζημιές από τη φωτιά και ένα με ζημιές από πέτρες. Επίσης, κάηκαν δυο σκηνές που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες, ενώ ολοσχερώς καταστράφηκε μια μεγάλη τέντα διαστάσεων 400 τετραγωνικών μέτρων που λειτουργούσε ως χώρος αναψυχής όσων διέμεναν στον καταυλισμό.

 

Tags: