Προβλήματα με τους νεαρούς τουρίστες αντιμετωπίζουν και στον Κάβο της Κέρκυρας .Επιχειρηματίες της περιοχής καταγγέλλουν στο Star περιστατικά ανομίας με μεθυσμένους  τουρίστες να επιτίθενται ακόμη  και σε ιερείς.

Η νυχτερινή ζωή της περιοχής εξακολουθεί να διαφημίζεται στη Βρετανία ως ο  ιδανικός τόπος για διακοπές, όπου ο νεαρός τουρίστας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

Ο κ .Ευάγγελος Ασπιώτης επιχειρηματίας στον Κάβο ξεσπά:

«Μας θίγει ο τρόπος που πουλάνε την περιοχή μας. Με ποιο δικαίωμα; Να μπει το κράτος μέσα, να τους ελέγξει. Με ποιο δικαίωμα πουλάνε ότι στον Κάβο μπορεί να έρχεται ο καθένας και να κάνει ό,τι θέλει. Εμένα με προσβάλει προσωπικά, όπως προσβάλει και τον κάθε Έλληνα. Έρχονται εδώ πέρα αυτά τα παιδιά και νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Είναι νεαροί τουρίστες που οι εταιρείες τους κάνουν ότι θέλουν, πουλάνε ότι θέλουν και με τα 300 ευρώ που έρχονται εδώ για να κάνουν τουρισμό, τους παίρνουν τα 240 για να τους πουλήσουν ένα πακέτο εκδρομών», λέει στο Star.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι σε συνεργασία με τις αρχές προσπαθούν να περιορίσουν  τα περιστατικά ανομίας με νεαρούς τουρίστες. Το πρόβλημα όμως εξακολουθεί να υπάρχει και μόλις χθες το βράδυ  νεαρός επιτέθηκε στον ιερέα της περιοχής.

«Του χτύπαγε για να ανοίξει την εκκλησία. Προσπάθησε ο άνθρωπος να του πει ότι δεν είναι το ξενοδοχείο του και στο τέλος έφαγε και μια μπουνιά», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Ελέγχουν τους τουρίστες στο Φαληράκι και τα Μάλια

Οι νύχτες ακολασίας των Βρετανών τουριστών στο Φαληράκι στη Ρόδο ανήκουν στο παρελθόν . Κάτοικοι και αρχές πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τουριστικά πρακτορεία  απέκλεισαν ουσιαστικά τουρίστες που ήταν έτοιμοι για όλα

«Βάλαμε μέσα στο ίδιο το παιχνίδι τα πρακτορεία, έγινε και μια διαφορετική κατανομή ηλικιακά των τουριστών και έτσι μέσα στην καρδιά στο Φαληράκι δεν υπάρχουν μεθυσμένοι και επεισόδια», δηλώνει ο δήμαρχος Ρόδου, Φ. Χατζηδιάκος.

Ελεγχόμενη είναι και η κατάσταση προς το παρόν και στα Μάλια στην Κρήτη με συνέχεις ελέγχους σε τουρίστες που βγαίνουν εκτός εαυτού κυρίως λόγω του αλκοόλ. 

Tags: