Το αλαλούμ με τη δωρεάν φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, συνεχίζεται. Γονείς καταγγέλλουν αποκλειστικά στο Star ότι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί τους απέρριψαν και βόλεψαν φίλους και γνωστούς. Άφησαν μάλιστα υπόνοιες για… χρήματα κάτω από το τραπέζι. 

«Φτάσαμε στο σημείο να πρέπει να βάλεις βύσμα για να βάλεις το παιδί σου στον παιδικό σταθμό, ενώ είσαι δικαιούχος», είπε μια αγανακτισμένη μητέρα στην κάμερα του Star.

«Γίνεται face control! Σε βάζουν σε μια διαδικασία να τους παρακαλάς», είπε η ίδια, ενώ κι άλλοι γονείς κατήγγειλαν περίεργες μεθοδεύσεις...

Σαν να μην έφταναν αυτές οι καταγγελίες, κάποιοι ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών ζητούν «μαύρα» χρήματα κάτω από το τραπέζι για να «βολέψουν» κάποιους γονείς… 

Σκεφτείτε μάλιστα ότι η αρμόδια υπουργός, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ, αντί να δώσει λύση στις χιλιάδες οικογένειες που βρίσκονται στον... αέρα, τα έβαλε με τα μέσα ενημέρωσης! «Το γεγονός ότι υπάρχουν 130.000 παιδιά, τα οποία δεν θα μπουν όλα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι ευθέως ανάλογο με το ότι δεν έχουμε θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Θα έπρεπε όλα τα μέσα ενημέρωσης αντί να λένε αυτά που λένε εναντίον της κυβέρνησης, να συζητήσουν και να ξαναβάλουν το θέμα του ανοίγματος βρεφονηπιακών σταθμών από τους δήμους ή και από τους ιδιώτες», είπε η κυρία Φωτίου. 

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR 

 

Tags: