Αίσθηση έχει προκαλέσει απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία, η μη καταβολή των δεδουλευμένων δεν στοιχειοθετεί βλαπτική μεταβολή «αν δεν συνδέεται και με την πρόθεση του εργοδότη να εξαναγκάσει τον εργαζόμενο σε παραίτηση προκειμένου να αποφύγει την καταβολή σε αυτόν της αποζημίωσης απόλυσης».

Η απόφαση αυτή πάντως ουσιαστικά «εγκλωβίζει» απλήρωτους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που δεν γίνεται καταβολή της μισθοδοσίας.

Όπως απεφάνθη ο Άρειος Πάγος, η μονομερής από τον εργοδότη και δυσμενής για το μισθωτό μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας δεν συνεπάγεται χωρίς άλλο τη λύση της.

Παρέχει στο μισθωτό το δικαίωμα είτε να θεωρήσει τη μεταβολή αυτή ως άτακτη καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους του εργοδότη και να ζητήσει την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης είτε, εμμένοντας στη σύμβαση, να αξιώσει την τήρηση των όρων της και την αποδοχή της εργασίας του από τον εργοδότη σύμφωνα με το πριν τη μεταβολή περιεχόμενο της σύμβασης και, σε περίπτωση άρνησης του εργοδότη να αποδεχθεί την εργασία αυτή, να ζητήσει μισθούς υπερημερίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα επίθεση Πολάκη σε Δικαιοσύνη: Βγάζουν πολιτικές και ταξικές αποφάσεις

Tags: