H ναυτική τραγωδία στην Αίγινα ξύπνησε μνήμες από το δυστύχημα με την λάντζα στη Πέρδικα

Σε κατάσταση σοκ ένα χρόνο μετά η γυναίκα που έχασε σύζυγο και κόρη μέσα σε μερικά λεπτά

Τραγικές μνήμες ξύπνησε η τραγωδία με το αλιευτικό και την υδροφόρα στην Αίγινα. Έντεκα μήνες πριν στην περιοχή είχαν χάσει τη ζωή τους 4 άνθρωποι όταν ταχύπλοο εμβόλισε τουριστικό σκάφος. Η γυναίκα που επέβαινε στο σκάφος και σώθηκε από θαύμα αλλά έχασε τον σύζυγο της και την πεντάχρονη κόρη της, μίλησε στο Star.

ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΣΟΚ

«Ο γιος μου ήταν από πίσω μου και με κράτησε και μετά μου φωνάζει “μαμά, μαμά η Σέβη πέθανε” η κόρη μου. Κι εγώ γύρισα το κεφάλι και ο άντρας μου και η κόρη μου ήταν από εκεί από πίσω γυρισμένοι στο νερό» δήλωσε η Όλγα Κατιφέ, η οποία είδε κόρη και άντρα να πνίγονται μπροστά της. Εκείνη προσπαθούσε να κρατηθεί στην επιφάνεια της θάλασσας και να σώσει παράλληλα τον γιο της. Οι καλοκαιρινές διακοπές στην Αίγινα μετράπηκαν σε εφιάλτη.

«Εγώ ούτε τις νύχτες κοιμάμαι, ούτε το πρωί ξυπνώ, είναι σα να ζω όνειρο. Ακόμα εμείς δεν έχουμε συνέλθει από όλα αυτά, ούτε εγώ ούτε ο γιος μου. Ο γιος μου φοβάται, τις νύχτες πρέπει να κρατάω το χέρι του. Μόνος του δεν κάθεται ούτε ένα λεπτό στο σπίτι».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Ήταν μεσημέρι της 16ης Αυγούστου. Η Όλγα Κατιφέ, πήγαινε με την οικογένεια της για μπάνιο στο νησάκι Μονή όταν το ταχύπλοο εμβόλισε το τουριστικό σκάφος που επέβαινε. «Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για εμάς», μας λέει, ενώ θέλει έναν ψυχολόγο για να παρακολουθεί τον γιο της ο οποίος είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ.

«Κανείς ούτε με πήρε τηλέφωνο, ούτε μας πρόσφερε ψυχολόγο ούτε για μένα, ούτε για το παιδί, ούτε βοήθεια από το κράτος».

Δικαίωση ζητά η Όλγα Κατιφέ, δικαίωση για τον σύζυγο και την κόρη που έχασε μέσα σε μια στιγμή. Έντεκα μήνες τώρα προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της για να μεγαλώσει τον 10χρονο γιο της ο οποίος όπως μας είπε δεν έχει αναφερθεί ούτε μια φορά στο τραγικό περιστατικό.

«Θέλω αυτοί οι άνθρωποι να πάνε φυλακή. Γιατί το έκανε αυτό; Σταμάτησε, κοίταξε το νερό και έφυγε, δεν μας βοήθησε, δεν μας πέταξε κανένα σωσίβιο, καμία προσπάθεια, αυτό μόνο ζώο μπορεί να το κάνει!»

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΖΗΤΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΝΤΖΑΣ

«Οι μνήμες πήγαν στα περυσινά, καμία σχέση το ένα με το άλλο. Τον αδερφό μου τον εμβόλισε ένα ταχύπλοο που δεν τον είδε καθόλου και πέρασε από πάνω του» δήλωσε στο Star ο Μιλτιάδης Τρίμης,  αδερφός του Στέλιου Τρίμη, του 58χρονου καπετάνιου της λάντζας που έχασε τη ζωή του στο θαλάσσιο δυστύχημα. Οι μνήμες είναι ακόμα νωπές μας λέει. Τώρα η ανακρίτρια περιμένει τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης για να κλείσει την ανάκριση και να αποφασιστεί αν παραπεφθεί σε δίκη ο κατηγορούμενος. Ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου κρατείται προσωρινά.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top