Απίστευτος Γολγοθάς για τους ταξιδιώτες στη Ραφήνα-Ουρές,καθυστερήσεις και αγανάκτηση

Λιμάνι ταλαιπωρίας!

Οι πρώτες άδειες για διακοπές έχουν ξεκινήσει, όσοι όμως αποφασίσουν να ταξιδέψουν από το λιμάνι της Ραφήνας βιώνουν έναν απίστευτο Γολγοθά. Τα πλοία αναχωρούν και επιστρέφουν σχεδόν ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας και οι επιβάτες να κινδυνεύουν να χάσουν το καράβι τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ.. 

Στη Ραφήνα είναι δρομολογημένα 10 πλοία. Όλα αναχωρούν σχεδόν ταυτόχρονα μεταξύ 7-8 το πρωί, με διαφορά μόλις 10 λεπτών μεταξύ τους. Η κίνηση στην προβλήτα δεν προλαβαίνει να αποσυμφορηθεί με αποτέλεσμα στο λιμάνι να επικρατεί το αδιαχώρητο.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει στις αφίξεις. Τα καράβια φτάνουν το ένα πίσω από το άλλο. Τα αυτοκίνητα αποβιβάζονται και σχηματίζουν τις ατελείωτες ουρές. Οι οδηγοί εγκλωβίζονται στους δρόμους της Ραφήνας, και κάνουν δεύτερο ταξίδι για να επιστρέψουν σπίτι τους. Ειδικά, τα σαββατοκύριακα η πόλη γίνεται κόλαση για τουρίστες και κατοίκους.

Πλέον όλες οι θέσεις αγκυροβολίας είναι κατειλημμένες, η πολιτεία όμως, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Ραφηνας, Β.Μπουρνούς δεν έχει κάνει τίποτα για να ρυθμίσει καλύτερα τα δρομολόγια. 

«Το υπουργείο ναυτιλίας αυξάνει κάθε χρόνο τον αριθμό των πλοίων και πυκνώνει τα δρομολόγια, σε ένα λιμάνι με υποδομές 50 χρόνια πίσω», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ραφηνας, Β.Μπουρνούς.

Χρόνια η ίδια εικόνα κι ακόμη δεν έχουν γίνει μελέτες για το πώς θα αναπτυχθεί ένας λιμένας, ο οποίος υποδέχεται πάνω από 2 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Αγανακτισμένοι επιβάτες μίλησαν στο Star – Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top