Μετά τον καύσωνα, χαλάζι και καταστροφές-Πώς θα είναι ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Αναλυτικά η πρόγνωση

Αρκετά... αιφνιδιαστική ήταν η αλλαγή του καιρού μετά τον καύσωνα που εξάντλησε την Ελλάδα , καθώς τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες διαδέχτηκε ένα ισχυρό μελτέμι, με τοπικές καταιγίδες. Στα βόρεια οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα , ενώ στον Έβρο έπεσε ακόμα και...χαλάζι!

Στη Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική τρέχει και δε φτάνει,προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πτώσεις δέντρων, από τους αέρηδες, που έφτασαν ακόμα και τα...10 μποφόρ. Συνολικά έπεσαν 12 δέντρα , ενώ η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήταν αυτή της γέρικης λεύκας, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Ευτυχώς τα σχολεία έχουν κλείσει, γι΄αυτό και δεν υπήρξε τραυματισμός όταν ένα δέντρο προσγειώθηκε στην αυλή του διαπολιτισμικού σχολείου στο κέντρο της πόλης.

Στην Οδό Λαγκαδά ένα δέντρο δεν.... άντεξε από την ένταση των ανέμων κι έγειρε πάνω στην κολώνα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρέμβει η πυροσβεστική! Μια κόκκινη ταινία προειδοποιεί τους πεζούς να αποφεύγουν το...επικίνδυνο σημείο

Περίπου στις 14.30 το μεσημέρι στην εθνική  Καβάλας Ελευθερούπολης, ένα...γιγάντιο δέντρο προσγειώθηκε στην οροφή διερχόμενου αυτοκινήτου . Ο οδηγός γλίτωσε από θαύμα. Για μισή ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων σταμάτησε , με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα.

Ήταν λίγο πριν τις 17.00 χθες το απόγευμα, όταν τα κλαδιά μιας λεύκας, μπλέχτηκαν σε καλώδια της ΔΕΗ, έσπασαν και...ξαπλώθηκαν στην αυλή ενός σπιτιού, στα Γιάννενα. Ευτυχώς κανένα από τα παιδιά της οικογένειας που...έπαιζαν αμέριμνα εκείνη τη στιγμή, δεν τραυματίστηκε.

ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Χαλάζι, σε μέγεθος καρυδιού, χτυπούσε αλύπητα για αρκετή ώρα τις καλλιέργειες στα χωριά που βρίσκονται βόρεια του νομού, ενώ προκάλεσε ζημιές και σε αυτοκίνητα.

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Μετά τις καταιγίδες που είχαμε στη βόρεια κυρίως Ελλάδα , το επομενο διήμερο ο καιρός θα είναι καλός με τοπική μόνο συννεφιά στα ανατολικά. Το μελτέμι θα είναι ενισχυμένο , η έντασή του θα φτάνει τα 5 με 6 και τοπικά μέχρι και τα 7 μποφόρ κι έτσι η θερμοκρασία δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 32 με 33 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 30 στα νησιά.

Το Σαββατοκύριακο ετοιμαστείτε για 37άρια και 38άρια και...πολλές βουτιές!

 

 

    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top