Σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων του λιμενικού για το επεισόδιο ανοιχτά της Ρόδου

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

Σύσκεψη γίνεται αυτή την ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού με ανώτατους αξιωματικούς για να εκτιμηθεί η κατάσταση, μετά το επεισόδιο ανάμεσα στο ελληνικό λιμενικό και σε τουρκικό πλοίο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δημοσιογράφος Κώστας Καζακόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, το περιστατικό ξεκίνησε όταν έφτασε στο λιμεναρχείο Ρόδου ανώνυμη τηλεφωνική πληροφορία ότι το τουρκικό πλοίο πλέει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και μεταφέρει ναρκωτικά.

Το ελληνικό καταδιωκτικό του λιμενικού ξεκίνησε από το λιμάνι της Ρόδου, έφτασε στα 3,5 ναυτικά μίλια εντός ελληνικών χωρικών υδάτων βορειοδυτικά της Ρόδου, εντόπισε το τουρκικό πλοίο και αμέσως έδωσε εντολή να κινηθεί για έλεγχο.

Ο Τούρκος πλοίαρχος δεν άκουσε και όταν οι ελληνικές αρχές έριξαν προειδοποιητικές βολές, κινήθηκε προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα και μόλις τα πέρασε η καταδίωξη τελείωσε εκεί. Ωστόσο οι λιμενικοί λένε πως ακόμα και αν οι τρύπες που είναι στο φουγάρο του πλοίου, προέρχονται από τα ελληνικά προειδοποιητικά πυρά, τότε είναι σε ασφαλή τομέα. Δηλαδή προβλέπεται από τους κανονισμούς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top