Ζήτημα ζωής και θανάτου: Ο μικρός Νέστορας πρέπει επειγόντως να φύγει σε νοσοκομείο των ΗΠΑ-Μπορείτε να βοηθήσετε;

Οι γονείς του μικρού που δίνει μάχες για να κρατηθεί στη ζωή μίλησαν στην εκπομπή του Star, "Αλήθειες με τη Ζήνα"

Στα 3,5 του χρόνια ο μικρός Νέστορας γνώρισε από πολύ νωρίς το σκληρό πρόσωπο της ζωής, όταν σε ηλικία μόλις 3 μηνών διαγνώστηκε με κυανωτική συγγενική καρδιοπάθεια, μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια. Το οξυγόνο στους πνεύμονες του παιδιού  ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.  

Μετά τη διάγνωση μπήκε εσπευσμένα σε κλινική και υπεβλήθη σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Η εγχείρηση πέτυχε και έτσι δόθηκε στον μικρό μια παράταση χρόνου, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να θεραπευτεί πλήρως η καρδιοπάθεια του. 

Τους τελευταίους μήνες ο Νέστορας δυσκολεύεται και πάλι να αναπνεύσει, ζει με 73% οξυγόνο και συνεχίζει να πέφτει. Πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς του στην Αμερική, και συγκριμένο σε εξειδικευμένο κέντρο στη Βοστώνη παιδικής καρδιοχειρουργικής. 

Η μεταφορά του όμως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι δύσκολη, καθώς χρειάζονται ειδικές συνθήκες στο αεροπλάνο, ώστε να μπορεί να πετάξει ο μικρός με ασφάλεια. Όλα αυτά έχουν μεγάλο κόστος, που αγγίζει τις 300.000 ευρώ, ένα ποσό που η οικογένεια του αδυνατεί να καλύψει. 

Οι γονείς του μίλησαν την Παρασκευή στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με την Ζήνα». Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα του παιδιού, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που πέρασαν,  περιγράφοντας συγκινητικές στιγμές που έζησε δίπλα στο αγοράκι της, όταν το μωρό δεν μπορούσε να αναπνεύσει.  Η μητέρα του μικρού ευχαρίστησε τον κόσμο για την συμπαράσταση και την στήριξη που τους δείχνει. «Πιστεύω ότι ο γιος μου θα γυρίσει νικητής» είπε η μητέρα και λύγισε. 

Ο Νέστορας και οι γονείς του πρέπει να αναχωρήσουν για τις ΗΠΑ περίπου στις 20 Ιουλίου. Μέχρι τότε θα πρέπει να μαζευτούν τα χρήματα.

Αν θέλετε να βοηθήσετε τον μικρό, δείτε τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην κάρτα που ακολουθεί: 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top