Τέλος (για λίγο) στον εφιάλτη των σκουπιδιών! Σταματά την απεργία η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ξεκινά η αποκομιδή- Πρώτη ανάρτηση: 29-06-2017 16:59

Σταματά την απεργία η ΠΟΕ ΟΤΑ

Να σταματήσει από αύριο της απεργία αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ που συνεδρίασε προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της σχετικά με τις κινητοποιήσεις στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων.

Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Κι' αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ - ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα απορριμματοφόρα αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία, η οποία πιθανόν να διαρκέσει- ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.

Πάντως, ήδη οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν αυξήσει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, ενώ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα να «παγώσει» η συμφωνία με τον ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ στη Βουλή με αίτημα την μονιμοποίηση των συμβασιούχων των δήμων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τσίπρα κουνήσου, λήγει η σύμβασή σου», φώναζαν οι εργαζόμενοι στους δήμους έξω από τη Βουλή

Στους δρόμους ξανά οι εργαζόμενοι στους δήμους – Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις

Μας έπνιξαν τα σκουπίδια! Απεργία σήμερα των εργαζομένων στους Δήμους και μετά… αποφάσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top