SOS από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά: «Άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τα σκουπίδια»

Εκρηκτικός συνδυασμός με τον καύσωνα

SOS από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά: «Άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τα σκουπίδια»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, προειδοποιώντας ότι οι λόφοι των σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει τους δρόμους της χώρας σε συνδυασμό με τον καύσωνα αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει πρόκειται για έναν «εκρηκτικό» συνδυασμό που ενδεχομένως να οδηγήσει στην εξάπλωση λοιμώξεων.

Το δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά αναφέρει:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά προειδοποιεί για την ύπαρξη βιολογικών κινδύνων εξ αιτίας της συσσώρευσης σκουπιδιών εντός και εκτός κάδων απορριμμάτων, τα οποία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνας) που περιμένουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό.

Έντομα, τρωκτικά και αδέσποτα ζώα δυνητικά μεταφέρουν λοιμογόνους παράγοντες στο αστικό περιβάλλον. Η απολύμανση των λοιμογόνων εστιών, που έχει ξεκινήσει σε αρκετούς Δήμους, μειώνει σαφώς το πρόβλημα, αλλά μόνο η απομάκρυνση των σκουπιδιών το λύνει οριστικά.

Η μη επίλυση εργασιακών θεμάτων σε τόσο ευαίσθητους τομείς είναι κόλαφος για κάθε κυβέρνηση πόσο μάλλον όταν κινδυνεύει άμεσα η Δημόσια Υγεία».  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top