To ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ μας ρεζιλεύει διεθνώς! Δεν είναι επικίνδυνo μόνο για την υγεία αλλά και για τον τουρισμό μας!

Πλάνα με την κάμερα 360 από τη «χωματερή» του κέντρου της Αθήνας

Aποκαρδιωτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας λόγω της  συσσώρευσης σκουπιδιών.  H συνεχιζόμενη απεργία των συμβασιούχων της ΠΟΕ-ΟΤΑ στον χώρο της καθαριότητας  δημιούργησε μια «υγειονομική βόμβα», καθώς τα σκουπίδια πλέον καταλαμβάνουν  ολόκληρα πεζοδρόμια-και το πιο σοβαρό-βρίσκονται  δίπλα σε καταστήματα στην πιο τουριστική περιοχή της πόλης.

Περιοχές όπως τα στενά στο Μοναστηράκι, η θρυλική γειτονιά  του Ψυρρή αλλά και το Θησείο είναι πνιγμένες στα σκουπίδια. Οι πολίτες και οι καταστηματάρχες είναι απελπισμένοι. Όπως χαρακτηριστικά είπαν στο star.gr, η κατάσταση είναι πλέον αφόρητη, καθώς αναγκάζονται να συμβιώνουν, όπως λένε, ακόμα και με…ποντικούς!

«Είναι τραγικό. Εκτός  του ότι είναι πλήγμα για τον τουρισμό, είναι και κίνδυνος για όλους μας. Θα αρρωστήσουμε, δεν πάει άλλο ,προχθές είχαν βγει ποντίκια στα πεζοδρόμια δίπλα στα μαγαζιά», λέει ο Δημήτρης, που διατηρεί καφέ στην περιοχή του Ψυρρή.

«Στην πλατεία μπροστά δε φαίνεται το πρόβλημα, γιατί  απλώς δεν υπάρχουν κάδοι. Όμως λίγα βήματα πιο πέρα αντικρίζεις το δράμα», μας λέει ο Γιώργιος, ιδιοκτήτης περιπτέρου στην πλατεία Μοναστηρακίου.

«Είναι κρίμα για μια τόσο όμορφη και σημαντική πόλη όπως η Αθήνα, να είναι βρώμικη. Αγαπάμε την Ελλάδα, ερχόμαστε κάθε χρόνο, αλλά σίγουρα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της», μας λέει ο Chris,από το Ην. Βασίλειο.

Με αγωνία περιμένουμε την απόφαση  της κρίσιμης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συνδικαλιστές αναμένεται να αποφασίσουν για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιησεών τους. Ελπίζουμε να αποκατασταθεί σύντομα το πρόβλημα και η κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού, η Αθήνα, αλλά και όλη η χώρα, να ξαναβρεί τη λάμψη που της αξίζει.

Ζούμε στο «πιο όμορφο οικόπεδο του Θεού», την Ελλάδα και είναι κρίμα να έχουμε τέτοιες αμουδιές και τέτοιους αχαιολογικούς θησαυρούς και να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας, σε μια περίοδο που περιμένουμε από τον τουρισμό  ζεστό χρήμα.

Της Σοφίας Γαλάνη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top