Κάθε 10 χρόνια τέτοιος ΚΑΥΣΩΝΑΣ τον Ιούνιο – ΠΡΟΣΟΧΗ το Σαββατοκύριακο

Καυτό το επόμενο τετραήμερο- Πρώτη Ανάρτηση 27-06-2017 15:03

Κάθε 10 χρόνια τέτοιος ΚΑΥΣΩΝΑΣ τον Ιούνιο

Εξαιρετικά σπάνιο χαρακτήρισε τον καύσωνα που αναμένουμε αύριο και μεθαύριο ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λαλός, τονίζοντας ότι τόσο υψηλές θερμοκρασίες τον Ιούνιο καταγράφονται κάθε δέκα χρόνια.

«Τον Ιούνιο είναι σχετικά σπάνιος τέτοιος καύσωνας, καθώς γίνεται κάθε δεκαετία. Όπως καταγράφηκε το 2007. Όσο για τον Ιούλιο δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε. Μπορεί να κάνει δυο με τρεις καύσωνες, μπορεί να σημειωθούν κάποια φυσιολογικά ενδιάμεσα μεταμελτέμια. Πάντως να σκεφτόμαστε ότι δεν είναι συνάρτηση επειδή καήκαμε τώρα το ίδιο θα συνεχιστεί και όλο τον Ιούλιο», είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Λάλος.

Μάλιστα όπως τόνισε το βασικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι πολίτες δεν θα είναι τόσο την Πέμπτη, οπότε και ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 40 – 41 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, τις επόμενες μέρες που αναμένονται πιο ζεστές.  

«Όσο πιο μακριά είναι μια περιοχή από τη θάλασσα τόσο πιο εύκολα πιάνει τους 39 βαθμούς. Την Πέμπτη ανεβαίνει η θερμοκρασία στους 40 με 41 βαθμούς, ενώ Παρασκευή και Σάββατο φτάνει τους 42 και πιθανόν τους 43 βαθμούς. Τέλος, Κυριακή στα δυτικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 37 και 39 βαθμών και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου», είπε ο κ. Λάλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχει μεγαλύτερη δροσιά στις παραθαλάσσιες περιοχές, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο στους 36 – 37 βαθμούς Κελσίου.

Μια ανάσα θα μπορέσουμε να πάρουμε τη Δευτέρα, οπότε και απομακρύνεται από τη χώρα μας το πρώτο κύμα καύσωνα με το θερμόμετρο να δείχνει 33 – 36 βαθμούς Κελσίου.

«Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να δώσουμε προσοχή στα άτομα με προβλήματα υγείας και σε αυτά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», τόνισε ο κ. Λάλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top