Τα’ ΣΠΑΣΑΝ Σκουρλέτης – ΠΟΕ – ΟΤΑ! «Μας αποκάλεσε “μαϊντανούς” των καναλιών»

Ο υπουργός απέρριψε το τελεσίγραφο των εργαζομένων - Πρώτη ανάρτηση 13:39

Σε ηλεκτρισμένο κλίμα έγινε η συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ - Σκουρλέτη, η οποία απέβη άκαρπη, με αποτέλεσμα το αδιέξοδο να συνεχίζεται.  

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα’ σπασαν πριν καν ξεκινήσουν τη συζήτηση οι εργαζόμενοι στους Δήμους με τον υπουργό Εσωτερικών, καθώς αποχώρησαν από τη συνάντηση χωρίς καμία συμφωνία με την κατάσταση να φτάνει στα άκρα και τους πολίτες να παραμένουν όμηροι των σκουπιδιών.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, ο υπουργός μέσα σε πέντε λεπτά τους αποκάλεσε «μαϊντανούς των καναλιών» και έκρινε την πρόταση που κατέθεσαν αντισυνταγματική.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών θεωρεί την πρόταση της ΠΟΕ – ΟΤΑ τελεσίγραφο και γι’ αυτό την απέρριψε.

Εμμένει πάντως στη θέση του να καταθέσει ακόμα και σήμερα το απόγευμα τροπολογία για το ζήτημα των συμβασιούχων, ενώ δηλώνει ανοιχτός σε βελτιώσεις στα όρια ηλικίας και στη μοριοδότηση. 

Σκουρλέτης μετά τη συνάντηση: «Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο»     

Στις δηλώσεις  του  μετά την συνάντηση ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ανοιχτός στην  ενσωμάτωση οποιασδήποτε πρότασης βελτιώνει τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου, αλλά πρόσθεσε σε ότι «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και για την υγεία του κόσμου».

«Οφείλουμε, απέναντι στους συμβασιούχους εργαζόμενους που μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους, να καλύψουμε αυτό το 'νομικό κενό' που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, ενώ ταυτόχρονα να μη δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους οι οποίοι έχουν μία διαφορετική αντίληψη για την αποκομιδή των απορριμμάτων και θέλουν να τα παραχωρήσουν σε ιδιωτικές εταιρείες, να μην τους ανοίξουμε τον δρόμο. Αυτήν την ευθύνη πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση πρώτα από όλα και θα το κάνει, αλλά θα πρέπει να την αναλάβουν και οι συνδικαλιστές» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης,

Ο  υπουργός υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει κανονικά στην κατάθεση της τροπολογίας,  γατί «πρέπει επιτέλους να μπει τάξη στον τομέα της καθαριότητας, πρέπει να υπάρξουν μόνιμες θέσεις στον τομέα αυτόν, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των δήμων, και σε συνεργασία με τους δήμους θα προσδιορίσουμε τον αριθμό τους και φαντάζομαι ότι θα είναι τελικά πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των υπαλλήλων από αυτόν που μέχρι τώρα έχει προσδιοριστεί, μετά από τα αιτήματά τους».

Ζήτησε ακόμη  «ο καθένας να σταθεί στο ύψος των ευθυνών του» και κατηγόρησε την ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι με τη στάση της θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων στην καθαριότητα,  δίνοντας  άλλοθι σε όσους σχεδιάζουν την ιδιωτικοποίησή της.  

Διαβάστε επίσης: 

Απορριμματοφόρα βγαίνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης! Εκτονώνεται η ένταση Μπουτάρη-συμβασιούχων

ΠΡΟΣΟΧΗ! Να τι πρέπει να κάνετε για να προστατευθείτε από τους κινδύνους των σκουπιδιών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top