Παρέμβαση εισαγγελέα για τα σκουπίδια-Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Τόνοι απορριμμάτων σε συνδυασμό με τον καύσωνα «πνίγουν» τις μεγάλες πόλεις

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα σκουπίδια-Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίου, προκάλεσε η κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, οι τόνοι απορριμμάτων που «πνίγουν» την πρωτεύουσα σε συνδυασμό με τον καύσωνα και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, έχουν δημιουργήσει ένα τοξικό περιβάλλον, επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Γι΄ αυτό η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσει αν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα τα οποία συνδέονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τη συσσώρευση των απορριμμάτων.

Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Δημ. Γκύζης και θα έχει ως αντικείμενο εάν και ποια αδικήματα διαπράττονται, καλώντας μάρτυρες και αξιολογώντας τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Να σημειώσουμε, ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι αποφασισμένη να φτάσει την απεργία μέχρι τέλους. Αυτό σημαίνει πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως την Πέμπτη, ημέρα που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, περιμένουμε έναν από τους χειρότερους καύσωνες της δεκαετίας, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 43 βαθμούς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top