«Βατερλό» οι βάσεις: Τα μαθηματικά κατεύθυνσης προκάλεσαν «σφαγή»

Σύμφωνα με δημοσίευμα - Πρώτη ανάρτηση 24-06-2017 20:25

«Βατερλό» οι βάσεις: Τα μαθηματικά κατεύθυνσης προκάλεσαν «σφαγή»

Την ώρα που είναι ήδη σε εξέλιξη (και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουλίου) η συμπλήρωση των Μηχανογραφικών Δελτίων, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αρχίσει να «καίγονται» για τι θα γίνει με τις βάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Και προς μεγάλη λύπη όλων οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα κάνουν μια τεράστια βουτιά προς τα κάτω.

Τα εξαιρετικά μεγάλης δυσκολίας θέματα που μπήκαν ειδικά στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης έκαναν τη μεγαλύτερη μερίδα των μαθητών να «πατώσει» και οριακά να πιάνουν βάση. Φυσικά, αυτό σαν γεγονός δεν θα μπορούσε παρά να έχει αντίκρισμα και στο… απολυτήριο.

Είναι με λίγα λόγια το μάθημα - μοχλός που θα στείλει τα περσινά νούμερα στα.. Τάρταρα σε θετικές, τεχνολογικές, αλλά και οικονομικές σχολές. Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», «οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν, ότι, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να δώσει βαθμολογίες μαζί με τους προσανατολισμούς Θετικών Επιστημών και Οικονομίας και Πληροφορικής, ώστε να περιοριστούν τα ποσοστά αποτυχίας. Και πάλι, όμως, η αποτυχία στα Μαθηματικά φέτος πιθανότατα να φτάσει το 75%, θυμίζοντας τη μεγάλη αποτυχία στον διαγωνισμό του 2013 και την ακόλουθη θεαματική πτώση των βάσεων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται στις βάσεις στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο των Οικονομικών Σχολών, αλλά και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο των Θετικών Επιστημών, μιας και εκεί το εν λόγω μάθημα είναι μεγάλης βαρύτητας. «Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, όπου οι θέσεις είναι περισσότερες από τους υποψηφίους αναμένεται να επαναληφθεί το φαινόμενο των υποψηφίων που θα μπουν στα ΑΕΙ της χώρας με βαθμό 1 και 1,5 στη βαθμολογική κλίμακα του 20», συνεχίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Μάλιστα, και το 3ο Πεδίο, των Ιατρικών Σχολών δεν πάει πίσω, καθώς είναι πιθανό να δούμε σχολές του να κάνουν μεγάλη «βουτιά» – δεν εξαιρείται από αυτές ακόμα και η Ιατρική Αθηνών που δεν αποκλείεται να τη δούμε να κυμαίνεται λίγο κάτω από τα 19.000 μόρια. Το μόνο που μπορεί να τις «σώσει» είναι η – κλασική – ζήτηση που έχουν, κάτι που μπορεί να φέρει αν μη τι άλλο μικρότερη πτώση ή έστω στασιμότητα.

«Τυχεροί» μέσα σε όλη αυτή την… κατηφόρα είναι οι υποψήφιοι στο 1ο επιστημονικό πεδίο. Πρόκειται ουσιαστικό για το μόνο πεδίο που υπάρχουν χαμόγελα και αν κρίνουμε από τα πρώτα δείγματα δεν αναμένεται να έχουν μεγάλες διαφορές οι βάσεις, με το ίδιο δημοσίευμα να αναφέρει ότι «αναμένεται να καταγραφεί σταθερότητα».

Δυσκολία, αλλά από… άνοδο των βάσεων αναμένεται στο 4ο επιστημονικό πεδίο των Παιδαγωγικών Σχολών, όπου οι κάτω από τη βάση βαθμολογίες είχαν σημαδέψει. «Οι υποψήφιοι, όμως, φέτος είναι περισσότεροι από τους αντίστοιχους περσινούς. Κατ’ επέκταση, περισσότεροι υποψήφιοι, υψηλότερες βάσεις.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top