Η "μικρή Ολλανδέζα" και το deal λευκού θανάτου στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

Παριστάνοντας την τουρίστρια η 20χρονη Ολλανδέζα, όταν έφτασε στο αεροδρόμιο  Ελευθέριος Βενιζέλος,  κατέβηκε από το αεροσκάφος κρατώντας σφιχτά τη μικρή μαύρη βαλίτσα που είχε συνεχώς μαζί της ως χειραποσκευή. Η όλη συμπεριφορά της ωστόσο τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών της δίωξης ναρκωτικών και όταν της έκαναν έλεγχο έβγαλαν λαβράκι.

Η μαύρη βαλίτσα όπως διαπιστώθηκε, είχε διπλό πάτο και ήταν γεμάτη ναρκωτικά. Τα στελέχη της δίωξης ναρκωτικών μέτρησαν 10 πλαστικά σακουλάκια που περιείχαν 2 κιλά και 100 γραμμάρια καθαρής κοκαΐνης. Τα ναρκωτικά όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί,  είχαν ως τελικό προορισμό κάποιο από τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου.      

 «Στην πρώτη έρευνα που έγινε από την αστυνομία, αυτή είπε ότι ερχόταν στη χώρα μας απλώς για τουρισμό. Είπε ότι θα πήγαινε σε νησιά της Ελλάδας», είπε στο STAR o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Σε έναν έλεγχο  ωστόσο οι αστυνομικοί χρειάστηκε να επιστρατεύσουν όλη τους τη φαντασία για να ανακαλύψουν τα κρυμμένα ναρκωτικά που είχε στις αποσκευές του ένας ταξιδιώτης από τη Λατινική Αμερική.

«Τα ναρκωτικά ήταν κοκαΐνη ψεκασμένη με ειδικό σπρέι που την έκανε συμπαγή και ήταν το περίβλημα της αποσκευής. Σαν τις σκληρές βαλίτσες», πρόσθεσε ο κύριος Καλλιακμάνης.

Η νεαρή Ολλανδέζα εκτιμάται ότι είναι μέλος μεγάλου διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών,  ενώ η αξία της κοκαΐνης που μετέφερε ξεπερνά τις 100 χιλιάδες ευρώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top