Δύο μέρες μετά τις αποκαλύψεις του STAR για τον εφιάλτη που ζουν οι φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης επενέβη ο εισαγγελέας. Οι εικόνες που κατέγραψε το συνεργείο μας με νεαρούς Ρομά να μπαίνουν ανενόχλητοι στην πολυτεχνική σχολή και να πουλάνε ναρκωτικά έχουν σοκάρει . Με απόφαση του εισαγγελέα δεν θα μείνει ούτε σπιθαμή στο πανεπιστήμιο που να μην ελεγχθεί από την αστυνομία.

Τη φρίκη συμπληρώνουν οι καταγγελίες που προβλήθηκαν από το δελτίο μας, με φοιτητές να αποκαλύπτουν κλοπές, ξυλοδαρμούς και απόπειρες βιασμού μέσα στις σχολές τους. Σήμερα το STAR φέρνει στο φως μια ακόμη καταγγελία σπουδαστή.

«Με έχουν πλησιάσει για να μου πουλήσουν διάφορα. Βράδυ δεν ερχόμαστε», λέει.

Στην κραυγή απόγνωσης των σπουδαστών ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είχε το θράσος να ζητήσει από το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα, όπως το χαρακτήρισε, να αντιμετωπίσει μόνο του το εμπόρους ναρκωτικών. Φυσικά πήρε αμέσως μια ρωμαλέα απάντηση από τους φοιτητές.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΘ: «Αυτήν την αγωνία της κοινωνίας ο Υπουργός Παιδείας δεν μπορεί να την παραπέμπει στις καλένδες.  Είναι απαράδεκτο να ζητά από φοιτητές και καθηγητές να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις συμμορίες διακινητών. Είναι ευθύνη της πολιτείας. Είναι ζήτημα χρόνου η κατάσταση να φθάσει στα άκρα. Ποιος θα έχει, τότε, την ευθύνη;»

Εκείνο βέβαια που προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη είναι πως υπάρχουν εκπαιδευτικοί στο ΑΠΘ οι οποίοι, δεν στάθηκαν στο πλευρό των φοιτητών. Συγκεκριμένα η οργάνωση καθηγητών του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται με ανακοίνωση της στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη επειδή καταδίκασε τη στάση Γαβρόγλου.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ: «Το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα καταστολής, αλλά απαιτεί πολυκλαδική επιστημονική προσέγγιση και παρέμβαση μέσα από προγράμματα επανένταξης».

Το πως είναι δυνατόν πανεπιστημιακοί να θέλουν να παραμείνουν τα ιδρύματα άσυλα ανομίας είναι πραγματικά άξιο απορίας!

 

 

 

 

Tags: