Το Μουσείο της Ακρόπολης έγινε 8 χρονών- Πέρασαν την πόρτα του 11.000.000 επισκέπτες!

"Η εξωστρέφεια είναι το κύριο χαρακτηριστικό του"

«Η εξωστρέφεια ήταν και παραμένει κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής του Μουσείου Ακρόπολης» τονίζει ο πρόεδρός του, Δημήτρης Παντερμαλής.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στα 8 χρόνια λειτουργίας του, έχει φιλοξενήσει πάνω από 11.000.000 επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο. Μόνο την τελευταία χρονιά, από το Μουσείο της Ακρόπολης πέρασε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κόσμος, με το 76% να είναι μεμονωμένοι επισκέπτες κι όχι συμμετέχοντες σε κάποιο γκρουπ.

Όπως μαθαίνουμε από το Μουσείο, οι περισσότεροι επισκέπτες είναι Έλληνες (περίπου στο 32%). Ακολουθούν επισκέπτες από τις ΗΠΑ (15%), τη Γαλλία (7%), το Ηνωμένο Βασίλειο (6%), την Ιταλία (5%), τη Γερμανία (4%) και την Ισπανία (4%).

Το Μουσείο της Ακρόπολης επιλέγουν να επισκεφτούν και πολλά σχολεία, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά κι από άλλες χώρες του κόσμου. Συγκεκριμένα, την τελευταία χρονιά στο Μουσείο πήγαν 101.968 Έλληνες μαθητές (64%) και 57.067 μαθητές άλλων χωρών (36%).

Εντυπωσιακό είναι ότι σχεδόν οι μισοί επισκέπτες του Μουσείου, για την περίοδο 2016-2017, (το 42% για την ακρίβεια), το επισκέφτηκαν με δωρεάν είσοδο. Τα εισιτήρια μειωμένης εισόδου προτίμησε το 9% του συνόλου των επισκεπτών.

Έντονη είναι η παρουσία του Μουσείου της Ακρόπολης και στο διαδίκτυο. Πάνω από τους μισούς επισκέπτες της ιστοσελίδας http://www.theacropolismuseum.gr είναι Έλληνες, ενώ ακολουθούν Αμερικανοί, Βρετανοί, Γερμανοί, Ιταλοί και Γάλλοι. Το ίδιο, περίπου, σκηνικό συναντάται και στη σελίδα του Μουσείου στο Facebook, με τη διαφορά ότι εκεί βλέπουμε να συμμετέχουν και αρκετοί Κύπριοι (9.158 για την ακρίβεια). Η ηλικιακή ομάδα που κατέχει τα πρωτεία στη σελίδα του  Μουσείου της Ακρόπολης στο Facebook είναι η 25-34. Ακολουθεί η 35-44 με μικρή διαφορά και η 18-24.

Την τελευταία χρονιά, έγινε συντήρηση σε 22 εκθέματα της μόνιμης έκθεσης, ενώ το Τμήμα Μόνιμης Έκθεσης συνέχισε τις εργασίες ανάπτυξης του ψηφιακού συστήματος διαχείρισης συλλογών του Μουσείου. Η ψηφιακή πλατφόρμα του Μουσείου θα παρουσιαστεί μελλοντικά. 

Για να γιορτάσει τα 8α γενέθλιά του, το Μουσείο προσέφερε στο κοινό ελεύθερη είσοδο από τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης, ενώ οι εκθεσιακοί του χώροι και το εστιατόριο παρέμειναν ανοιχτοί από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Ακόμα, οι επισκέπτες άκουσαν στον προαύλιο χώρο του Μουσείου αγαπημένα ελληνικά τραγούδια από την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων & Τεχνών Δίου, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή. 

«Το Μουσείο της Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου 2017, ημέρα των γενεθλίων του, κλείνει οκτώ χρόνια υποδειγματικής λειτουργίας και εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του στα 11.000.000 επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων που πέρασαν το κατώφλι του και χάρηκαν τα εκθέματά του» συμπληρώνει ο κ. Παντερμαλής.

Εμείς ευχόμαστε «Χρόνια Πολλά» και πάντα δημιουργικά!

 

Επιμέλεια: Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top