Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ- Ζητούν συγγνώμη από τους δημότες για την ταλαιπωρία

Κινδυνεύουν με απόλυση 6.500 εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους είναι ήδη στον δρόμο. Όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, χθες, Τρίτη, το βράδυ, εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποίησαν κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Αγίου Δημητρίου, στην οδό Αγίου Δημητρίου 321.

Στο πλάι τους, οι γυναίκες και τα παιδιά τους. 

Αυτή την ώρα, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν πορεία προς το Δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου. Διεκδικούν, όπως λένε, σταθερή εργασία και, παράλληλα, ζητούν συγγνώμη από τους δημότες για την ταλαιπωρία. Στον Δήμο Αγίου Δημητρίου οι συμβασιούχοι είναι περίπου 80 και διαμαρτύρονται, καθώς οι συμβάσεις τους κρίνονται αντισυνταγματικές.

Στον τομέα της καθαριότητας συνολικά, οι συμβασιούχοι είναι 6.500 και κινδυνεύουν με απόλυση. Πραγματοποιούν μπλόκα σε απορριμματοφόρα σε όλους τους Δήμους, ενώ αύριο, Πέμπτη, θα γίνει 24ωρη απεργία.

Η Αθήνα, όπως κι άλλοι μεγάλοι δήμοι της χώρας, βρίσκεται υπό την απειλή της συσσώρευσης των απορριμμάτων στους δρόμους. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς δεν έλαβαν καμία απάντηση για το ζήτημα των συμβασιούχων, παρά τις όποιες δεσμεύσεις της κυβέρνησης. 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top