Ναρκωτικά, βία και πορνεία στα πανεπιστήμια! Επιστροφή στην αποτυχημένη συνταγή του ασύλου;

O αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, Ηλίας Παπανικολάου σχολίασε τις εξελίξεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Άνδρο διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και χώρος κλοπών, απόπειρας βιασμών και πορνείας έχει γίνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με καταγγελίες εκατοντάδων φοιτητών, οι οποίοι εκφράζουν με ανοιχτή επιστολή, την αγανάκτηση και την αγωνία τους για τα όσα απίστευτα έχουν δει σπουδάζοντας. 

Οι φοιτητές δεν βρήκαν συμπαράσταση στο πρόσωπο του υπουργού Παιδείας, Κ.Γαβρόγλου, ο οποίος υποβάθμισε τις καταγγελίες τους και αρκέστηκε σε ευχολόγια για δυνατό φοιτητικό κίνημα. 

Τις εξελίξεις σχολίασε ο Ηλίας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

«Κανονικά το υπουργείο Παιδείας έπρεπε να σφίξει το χέρι και να μπει ένα μπράβο σε αυτούς τους 471 φοιτητές που βρήκαν το θάρρος να καταγράψουν σε μια κόλλα χαρτί τα προβλήματα ανομίας που αντιμετωπίζουν στις σχολές τους! Αυτοί είναι οι ρωμαλέοι της υπόθεσης! Καθημερινά πηγαίνουν σε μια σχολή που γίνονται αλισβερίσια ναρκωτικών, επιθέσεις σε φοιτήτριες, κλοπές μηχανημάτων και ηλεκτρονικών υπολογιστών! Και δεν συμβαίνουν όλα αυτά μόνο στην Φιλοσοφική, είναι πολλές σχολές σε αυτά τα χάλια», είπε αρχικά ο κύριος Παπανικολάου.

«Ο κύριος Γαβρόγλου δεν θέλει την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια. Πως όμως θα εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των φοιτητών; Υπάρχει άραγε κάποιος άλλος μαγικός τρόπος; Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε πρόβλημα ελευθερίας έκφρασης! Ποιος λοιπόν φοβάται την αστυνομία στα πανεπιστήμια; Mόνο τα μικρά κυκλώματα που καρπώνονται τα 10-20-30 – 40 ευρώ από μια δόση χασίς που πουλάνε», τόνισε. 

«Ο κύριος Γαβρόγλου εμμένει στο άσυλο! Δεν προβληματίζεται από την κατρακύλα των ελληνικών πανεπιστημίων σε όλους τους παγκόσμιους δείκτες; Πρέπει δηλαδή να ρίξουμε στο γκρεμό τα ελληνικά πανεπιστήμια; Πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα της ασφάλειας, διότι οι φοιτητές που φεύγουν στο εξωτερικό, το κάνουν γιατί δεν θέλουν να δηλητηριάζονται από τέτοιες νοοτροπίες», κατέληξε ο κύριος Παπανικολάου. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top